Cercetăm dezumidificatoare de peste 2 de ani. Dacă cumpărați prin link-urile noastre, este posibil să câștigăm un comision. Vezi detalii aici

Cum să alegi un dezumidificator prietenos cu mediul

Maria

Dezumidificatoarele de cameră sunt aparate importante pentru menținerea unui mediu sănătos și confortabil în casele și birourile noastre. Însă ele pot avea un impact semnificativ asupra mediului datorită emisiilor de gaze cu efect de seră și a poluanților care rezultă din producția și deșeurile lor.

Din fericire, există modele de dezumidificatoare care sunt mai prietenoase cu mediul, astfel încât să putem beneficia de avantajele acestor dispozitive fără a afecta negativ planeta noastră.

Totodată, dacă doriți să reduceți consumul de energie în casa dumneavoastră, achiziționarea unui dezumidificator cu consum redus prietenos cu mediul este un punct de plecare excelent.

Atunci când cumpărați un dezumidificator ecologic, simbolul Energy Star este doar începutul. Pentru a vă asigura că sunteți ecologic, căutați caracteristici de economisire a energiei, cum ar fi setările de putere redusă pentru a minimiza consumul de energie electrică.

Nu numai că reducerea consumului de energie va ajuta la reducerea stresului asupra mediului, dar vă poate economisi și bani, deoarece nu veți fi împovărat cu facturi mari la electricitate!

Caracteristicile unui dezumidificator prietenos cu mediul

Higrostat reglabil

Un higrostat este un dispozitiv de control al temperaturii și umidității care ajută la menținerea climatului interior ideal. Funcționează la fel ca un termostat, detectând schimbările de temperatură a aerului ambiant și apoi semnalizând sistemului de încălzire sau de răcire să se ajusteze după cum este necesar pentru un confort maxim.

Higrostatele sunt utilizate în mediile industriale pentru a controla lucruri precum umiditatea în sere sau în sălile pentru serverele de calculatoare. Dispozitivul este montat de obicei pe un perete cu ajutorul unei plăci de bază și dispune de un panou de afișare integrat și ușor de utilizat, astfel încât să puteți monitoriza și seta cu ușurință nivelurile dorite de temperatură și umiditate.

Nu contează dacă doriți să vă faceți locuința mai confortabilă, sau trebuie să atingeți temperaturi și niveluri optime de umiditate într-un mediu industrial, un higrostat poate fi un accesoriu eficient pentru a vă ajuta să vă mențineți mediul înconjurător în condiții optime.

Higrostatul reglabil al dezumidificatoarelor de astăzi le face să fie o alegere de top pentru mediile mai conștiente din punct de vedere ecologic.

Nu numai că nivelul corect de umiditate poate fi ajustat rapid și ușor, dar oferă utilizatorilor un control mai bun asupra cantității de energie utilizată și crește eficiența aparatelor, economisind atât energie, cât și bani.

Faptul de a putea ajusta setarea la umiditatea dorită care se potrivește cel mai bine casei dvs. reduce timpul de funcționare inutil și vă asigură că nu suprasaturați, menținând în același timp confortul în locuință.

Temporizator

Un temporizator programabil la un dezumidificator poate fi o opțiune ecologică pentru reducerea costurilor cu energia.

Acesta le permite utilizatorilor să preseteze orele de funcționare, astfel încât să nu uite să îl oprească atunci când nu este necesar, ceea ce poate economisi energie și, la rândul său, poate reduce facturile de electricitate.

Atunci când un dezumidificator este setat să funcționeze doar în anumite momente din zi sau din noapte, se reduce poluarea aerului creată de funcționarea dispozitivului pe tot parcursul zilei.

Folosirea unui temporizator programabil la dezumidificatorul dvs. poate contribui la ecologizarea mediului din locuința dvs. și vă oferă liniștea de a ști că contribuiți la reducerea poluării.

Dezghețare automată

Pentru a vă usca aerul, dezumidificatoarele utilizează o combinație de serpentine și ventilatoare. O serpentină de refrigerare la temperatură joasă colectează moleculele de apă din aer, condensându-le în lichid care este apoi depozitat într-un rezervor sau eliberat în exterior.

Aceste serpentine pot îngheța.

Sistemele de dezghețare automată sunt o caracteristică excelentă a dezumidificatoarelor, deoarece oferă protecție împotriva acumulării de îngheț în condiții răcoroase. Împiedicând acumularea de gheață pe serpentine, compresorul unității poate fi oprit automat – economisind energie și reducând daunele care ar putea apărea în medii înghețate.

Sistemele de dezghețare permit dezumidificatoarelor să continue să funcționeze pe tot parcursul anului, menținând spațiul dvs. fără condiții prea umede și dăunătoare care pot avea un impact negativ asupra calității aerului și a sănătății dvs.

Agent frigorific prietenos cu mediul

Aparatele de aer condiționat și dezumidificatoarele s-au bazat mult timp pe agenți frigorifici precum freonul pentru a funcționa corect, dar acum, din fericire, există o alegere ecologică: R-410A.

Acest tip de agent frigorific este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să își reducă amprenta asupra mediului, deoarece nu contribuie la epuizarea stratului de ozon așa cum o fac alte opțiuni.

Având în vedere că se depun atât de multe eforturi pentru reducerea nivelului de ozon, refrigerantul ecologic este cu siguranță cea mai bună cale de urmat atunci când vine vorba de aparate.

Dezumidificator natural

Sarea gemă este o modalitate foarte eficientă și accesibilă de dezumidificare naturală a locuinței dumneavoastră. Este unul dintre puținele produse disponibile pe scară largă care poate absorbi umezeala din aer, ajutând la menținerea acestuia uscat și confortabil pe tot parcursul anului.

Utilizarea sării gemene pentru a crea un dezumidificator natural poate fi incredibil de ușoară – pur și simplu puneți câteva în șosete vechi și atârnați-le în jurul casei dvs. sau în zonele cu mucegai pentru o eficiență sporită.

Acest truc nu vă va cere să vă ocupați de niciunul dintre problemele legate de instalare sau întreținere – trebuie doar să instalați șosetele-deumidificatoare și să le lăsați în pace până când este timpul să schimbați sarea.

Atunci când este folosită corect, sarea gemă poate fi o modalitate eficientă și rentabilă de a reduce nivelul de umiditate din locuința dumneavoastră!

Dezumidificator natural

Sarea este benefică pentru plămâni

Aerul sărat poate părea un mod surprinzător de a vă ajuta plămânii, dar a fost folosit ca terapie încă din perioada medievală. Minerii care lucrau în spațiile de sare din Europa de Est au descoperit că mediul special creat de aceste condiții a ajutat la menținerea sistemului lor respirator ferit de infecții și alergii.

În timp, zona a devenit renumită pentru proprietățile sale vindecătoare, iar oamenii au călătorit din întreaga lume pentru a respira acest aer sărat ca o formă de medicină alternativă. Până în prezent, mulți cred că aerul sărat poate avea beneficii considerabile pentru sănătatea plămânilor.

Lasă un comentariu