Cum scapi de mirosul de mucegai din subsol

Actualizat pe 31 august, 2023 de Maria

Ați intrat vreodată în subsolul dvs. și ați fost lovit de un miros de mucegai, umed?

Fie că este din cauza unor daune cauzate de apă sau doar pentru că spațiul este folosit rar, a scăpa de acel miros poate fi o provocare.

Din fericire pentru tine, avem câteva sfaturi practice pentru a te ajuta să scapi de acel miros.

De ce miroase a mucegai în subsol?

Dacă ați pășit vreodată într-un subsol cu mucegai, cunoașteți mirosul distinct și inconfundabil care poate fi descris doar ca fiind cel al unor șosete ude sau al unui câine ud. Acest miros de mucegai este de fapt cauzat de mucegai și se datorează cel mai adesea umidității excesive din subsol. Problema poate fi agravată în cazul în care subsolul a fost afectat de o inundatie, care poate crea condiții ideale pentru dezvoltarea mucegaiului.

De ce miroase a mucegai în subsol

În timp ce mirosurile de mucegai sunt de obicei inofensive, ele pot fi un indiciu al unei probleme mai mari. Dacă observați un miros de mucegai în subsolul dvs., este important să luați măsuri pentru a determina sursa umidității și să rezolvați problema pentru a preveni alte daune.

Există mai multe surse posibile de umiditate excesivă într-un subsol, inclusiv scurgeri de la țevi sau aparate, condensare din aerul umed sau apă care provine de la inundații. Pentru a determina sursa umidității, puteți inspecta subsolul pentru a găsi semne de scurgeri sau condens.

Este posibil să doriți să verificați dacă există semne de inundații, cum ar fi pete de apă pe pereți sau pe podele. Odată ce ați determinat sursa umidității, puteți lua măsuri pentru a rezolva problema și pentru a preveni alte daune.

Dacă subsolul dvs. este inundat, va trebui să pompați apa și să uscați zona cât mai repede posibil.

Dacă aveți o țeavă care curge, va trebui să reparați scurgerea și să vă asigurați că subsolul dvs. este bine ventilat pentru a preveni condensarea. În cazul condensării, puteți lua măsuri pentru a reduce umiditatea din subsolul dvs., cum ar fi folosirea unui dezumidificator sau prin ventilarea spațiului.

Cum poți scăpa de mirosul de mucegai cu ajutorul unui dezumidificator?

Când majoritatea oamenilor se gândesc la dezumidificatoare, își imaginează un aparat mare care ocupă mult spațiu și care este folosit doar în încăperile care se simt excesiv de umede.

Însă, dezumidificatoarele pot fi, de asemenea, o modalitate eficientă de a combate mirosurile de mucegai din subsolurile umede. Prin eliminarea excesului de umiditate din aer, dezumidificatoarele ajută la prevenirea instalării mucegaiului.

Cum poți scăpa de mirosul de mucegai cu ajutorul unui dezumidificator

Dezumidificatoarele pot ajuta la reducerea mirosului de mucegai care însoțește adesea umezeala.

În concluzie, menținerea unui dezumidificator în subsol este o modalitate simplă și eficientă de a combate mirosurile de mucegai.

Cât durează să scapi de mirosul de mucegai din subsol?

Oamenii nu realizează cât de important este să își mențină casele fără exces de umiditate. Nu numai că aceasta poate duce la apariția mirosurilor de mucegai, dar poate încuraja și dezvoltarea mucegaiului. Dacă v-ați confruntat vreodată cu o problemă de mucegai, știți cât de dificil poate fi să scăpați de el.

De aceea este atât de important să luați măsuri preventive, cum ar fi utilizarea unui dezumidificator. Dar cât timp îi ia unui dezumidificator să elimine mirosurile de mucegai?

Cât durează să scapi de mirosul de mucegai din subsol

Cât timp trebuie să funcționeze dezumidificatorul în fiecare zi? În medie, ar trebui să folosiți un dezumidificator timp de 12 ore pe zi pentru a elimina umiditatea din aer. Totuși, acest lucru poate varia în funcție de gravitatea problemei. De exemplu, dacă aveți mult mucegai, ar putea dura mai mult timp pentru a scăpa de miros, iar consumul dezumidificatorului poate crește.

În general, însă, ar trebui să observați o diferență după câteva zile de utilizare a dezumidificatorului. Dacă continuați să o faceți timp de câteva săptămâni, mirosul de mucegai ar trebui să dispară definitiv.

Cum scoți mirosul de mucegai din pereți?

Mucegaiul poate fi o problemă greu de rezolvat. Nu numai că este inestetică, dar poate provoca și un miros de mucegai care persistă în casa dvs.

Dacă aveți de-a face cu mucegai pe pereți, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a scăpa de el. Una dintre metode este să folosiți oțet alb distilat. Pur și simplu amestecați oțetul cu apă caldă și pulverizați-l pe zona afectată. Lasă-l să acționeze timp de câteva ore, apoi freacă zona cu un burete abraziv înmuiat în apă caldă și bicarbonat de sodiu. Acest lucru ar trebui să ajute la îndepărtarea mucegaiului și a mirosului neplăcut.

O altă opțiune este să amestecați părți egale de înălbitor și apă și să o aplicați pe zona mucegăită cu un burete sau o cârpă. Lăsați să acționeze timp de aproximativ 15 minute, apoi clătiți și uscați bine zona. Este posibil să fie nevoie să repetați acest proces de câteva ori pentru a scăpa complet de problemă.

Indiferent de metoda pe care o alegeți, asigurați-vă că aerisiți bine zona în timp ce lucrați pentru a evita inhalarea oricăror vapori dăunători.

Alte sfaturi utile

1 – Pentru a scăpa de miros, va trebui să eliminați sursa problemei.

În primul rând, aruncați tot ceea ce are mucegai pe el și nu poate fi salvat, cum ar fi haine vechi, pantofi, cutii, cărți și hârtii, izolație din fibră de sticlă sau covoare/covoare/mobilier moale.

Apoi, curățați toate suprafețele cu un amestec de apă și înălbitor sau apă și oțet.

Asigurați-vă că aerisiți bine zona în timp ce curățați și după aceea pentru a ajuta la accelerarea procesului de uscare.

2 – Verificați dacă există mucegai și îndepărtați-l cu șmirghel. Apoi, aspirați praful folosind un aspirator cu filtru HEPA.

Asigurați-vă că ventilați bine zona și curățați regulat.

3 – O altă modalitate este să adăugați un ventilator de fereastră pentru a face să circule aerul înăuntru și afară. Acest lucru va ajuta la aducerea de aer proaspăt în subsol și va scăpa de aerul viciat, de mucegai.

4 – Plasați pachete deschise sau boluri de cărbune activ în subsol pentru a absorbi umiditatea și mirosurile urât mirositoare.

Lasă un comentariu