Cercetăm dezumidificatoare de peste 2 de ani. Dacă cumpărați prin link-urile noastre, este posibil să câștigăm un comision. Vezi detalii aici

Curge apă din dezumidificator? Vezi cum să rezolvi problema

Dacă aveți un dezumidificator de ceva timp, probabil că nu este o surpriză dacă începe să curgă. Dar, înainte de a vă duce să cumpărați unul nou, există câteva lucruri pe care le puteți încerca pentru a remedia scurgerea.

Noi vă vom arăta cum să faceți exact asta.

Cum puteți opri scurgerile de apă din dezumidificator

#1 Poziția rezervorului de apă nu este fixă

Atunci când un rezervor de dezumidificator începe să curgă, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să-l repoziționați. Dacă rezervorul este prea plin, acest lucru poate cauza scurgeri.

Este posibil ca rezervorul să nu fie atașat corect la dezumidificator, ceea ce poate provoca scurgeri. Asigurați-vă că rezervorul este așezat corect.

Poziția rezervorului de apă nu este fixă

#2 Curățați aparatul

Dacă dezumidificatorul continuă să aibă scurgeri și după repoziționarea rezervorului, următorul lucru pe care ar trebui să îl faceți este să curățați aparatul.

Începeți prin a deconecta unitatea și a scoate rezervorul. Goliți rezervorul și spălați-l cu apă caldă și detergent.

Curățați filtrele și alte piese ale dezumidificatorului.

Folosiți o cârpă moale pentru a șterge restul aparatului, acordând o atenție deosebită zonelor în care apa tinde să se adune. După ce ați terminat de curățat, toate suprafețele trebuie să fie uscate înainte de a reasambla dezumidificatorul.

#3 Înlocuiți piesele deteriorate

Dacă dezumidificatorul continuă să aibă scurgeri după ce ați urmat pașii 1 și 2, este probabil să existe o problemă mai serioasă.

În acest moment, va trebui să înlocuiți orice piese deteriorate. Cele mai frecvente sunt rezervoarele crăpate și garniturile uzate. Este posibil să puteți găsi piese de schimb la magazinul de bricolaj local sau online.

Odată ce aveți piesele noi, urmați pur și simplu instrucțiunile din manualul de utilizare pentru a le instala corect.

#4 Verificați furtunul de evacuare

Un dezumidificator cu scurgeri poate fi o problemă frustrantă, mai ales dacă unitatea este nouă. În majoritatea cazurilor, totuși, cauza scurgerii este destul de ușor de remediat.

Un alt pas este să verificați furtunul de scurgere pentru a vă asigura că este bine fixat. Dacă furtunul este slăbit, pur și simplu strângeți conexiunea. Dacă furtunul este deteriorat sau crăpat, va trebui să fie înlocuit.

Același furtun poate fi înfundat cu resturi sau sedimente, ceea ce poate cauza scurgeri. Pentru a curăța furtunul, scoateți-l din dezumidificator și duceți-l la chiuvetă. Folosiți apă caldă, săpun și detergenți de țevi pentru a freca interiorul furtunului. Dacă furtunul este foarte înfundat, este posibil să fie nevoie să îl înlocuiți.

Verificați furtunul de evacuare

 

#5 Serpentinele de condensare sunt înghețate

Dacă dezumidificatorul are scurgeri de apă, este posibil ca serpentinele de condensare să fie înghețate. Aceste serpentine conțin agent frigorific comprimat care se răcește pe măsură ce se condensează. Acest proces de răcire poate face ca vaporii de apă din aer să formeze picături de apă pe bobine.

Dacă aceste picături nu sunt îndepărtate în mod regulat, ele se pot acumula și pot cauza înghețarea serpentinelor. Pentru a dezgheța serpentinele, opriți pur și simplu dezumidificatorul și scoateți-l din priză.

Apoi, folosiți un uscător de păr setat la căldură scăzută pentru a încălzi bobinele timp de aproximativ 30 de minute. Odată ce bobinele sunt dezghețate, puteți conecta din nou dezumidificatorul la priză și puteți relua funcționarea normală.

#6 Senzorul de protecție la preaplin defect

Protecția la preaplin este o parte esențială a oricărui dezumidificator.

Scopul său este de a opri aparatul atunci când rezervorul de colectare a apei este plin, prevenind astfel scurgerile.

Dacă acesta este stricat sau blocat, dezumidificatorul va continua să colecteze apă, care se va revărsa pe podea.

Dacă acesta nu funcționează corect, este posibil să fie nevoie să îl înlocuiți. Din fericire, aceasta este o reparație relativ simplă și ieftină pe care o puteți face singur.

Goliți rezervorul de apă în mod constant

Dacă aveți un dezumidificator, știți că una dintre funcțiile sale principale este de a elimina apa din aer. Dar ce faceți cu apa pe care o colectează?

Deși ar putea fi tentant să o lăsați pur și simplu în dezumidificator, există câteva motive întemeiate pentru a goli rezervorul în mod regulat.

Dacă apa stă în rezervor prea mult timp, poate deveni stătută și neplăcută. Sau dacă rezervorul nu este golit suficient de des, acesta poate deveni un teren propice pentru bacterii și mucegai.

Așadar, dacă nu plănuiți să folosiți apa pentru ceva anume, cel mai bine este să o aruncați. Dar trebuie să știți că apa colectată de dezumidificator poate fi folosită în activitățile zilnice.

Goliți rezervorul de apă în mod constant

Câtă apă poate colecta dezumidificatorul într-o zi?

Majoritatea dezumidificatoarelor vor elimina între 15 – 30 litri de apă pe zi. Este probabil ca un dezumidificator nou instalat să funcționeze în mod constant, mai ales în condiții meteo excesiv de umede.

Într-o casă mare este posibil să aveți nevoie de două dezumidificatoare pentru a menține umiditatea relativă la 50 la sută. Dacă aveți un subsol sau o zonă de locuit deosebit de umedă, poate doriți să luați în considerare achiziționarea unei unități mai mari, care poate elimina până la 40 litri de apă pe zi.

Cât de repede se umple rezervorul unui dezumidificator?

Un dezumidificator poate fi o modalitate excelentă de a îmbunătăți calitatea aerului din locuința dvs. și de a reduce riscul apariției mucegaiului.

Dar cât de des ar trebui să goliți rezervorul de apă al dezumidificatorului?

Răspunsul depinde de câțiva factori, inclusiv de modelul și dimensiunea dezumidificatorului dumneavoastră, precum și de cantitatea de umiditate prezentă în aer.

În general, vă puteți aștepta ca un dezumidificator să se umple după șase până la șapte ore de utilizare. Dacă aerul este deosebit de umed, este posibil să fie nevoie să fie golit mai des.

Unele modele au rezervoare cu o capacitate mai mare, care pot rezista mai mult timp între golire. Dacă nu sunteți sigur cu privire la frecvența cu care trebuie să vă goliți dezumidificatorul, senzorul de preaplin vă va anunța când trebuie să faceți acest lucru.

Concluzia

După cum ați citit, există multe motive pentru care un dezumidificator poate avea scurgeri de apă.

Din fericire, cele mai multe dintre aceste probleme sunt destul de ușor de rezolvat.

Urmând sfaturile din acest articol, puteți face ca dezumidificatorul dvs. să funcționeze din nou în mod corespunzător și să evitați reparațiile costisitoare.

2 comentarii la „Curge apă din dezumidificator? Vezi cum să rezolvi problema”

 1. Bună seara am un dezumificator trotec TTK 99 hepa sii îmi apare o problema un cod E2 nu știu ce înseamnă sii nu mai pornește sta blocat cuu codul ala E2

  Răspunde
  • Îmi pare rău să aud că aveți probleme cu dezumidificatorul Trotec TTK 99 HEPA. Eroarea E2 poate indica o varietate de probleme tehnice, și în mod specific ce semnifică poate varia de la un model la altul.

   Din păcate, fără a avea manualul specific al dispozitivului la dispoziție, este dificil să determin exact ce înseamnă codul E2. Cu toate acestea, câteva pași generali pe care îi puteți încerca sunt:

   Resetați dispozitivul: Deconectați dezumidificatorul de la priză, așteptați câteva minute și apoi reconectați-l.

   Verificați senzorii: Unele modele de dezumidificatoare au senzori care pot cauza erori dacă sunt murdari sau obstruați. Asigurați-vă că toți senzorii sunt curați și liberi de obstrucții.

   Verificați nivelul apei: Uneori, erorile pot fi cauzate de rezervorul de apă plin sau mal-poziționat.

   Consultați manualul de utilizare: Dacă aveți acces la manualul de utilizare al dezumidificatorului, acesta ar trebui să includă o listă de coduri de eroare și ce înseamnă acestea.

   Asistență tehnică: Dacă niciunul dintre acești pași nu funcționează, vă recomand să contactați asistența tehnică sau un profesionist pentru o diagnosticare și reparație.

   Dacă ați cumpărat dispozitivul de curând și încă se află în perioada de garanție, ar putea fi mai eficient să îl returnați sau să-l trimiteți pentru reparații sub garanție.

   Răspunde

Lasă un comentariu