Cercetăm dezumidificatoare de peste 2 de ani. Dacă cumpărați prin link-urile noastre, este posibil să câștigăm un comision. Vezi detalii aici

Dezavantajele unui dezumidificator

Articol scris de:

Actualizat: 21 octombrie, 2023

Dezumidificatoarele de aer sunt o modalitate excelentă de a reduce cantitatea de umiditate din aer, ceea ce poate ajuta la reducerea nivelului de umiditate din locuința dumneavoastră. Dezavantajele unui dezumidificator sunt importante. Analizați bine argumentele pro și contra înainte de a face o achiziție.

Dezavantajele unui dezumidificator

Dezavantajele unui dezumidificator

1. Consumul de energie electrică

Una dintre cele mai mari probleme este cantitatea de energie electrică necesară pentru funcționare.

Acest lucru se datorează faptului că dezumidificatoarele sunt de obicei lăsate pornite 24 de ore din 24, 7 zile din 7, ceea ce poate face ca factura să crească rapid în fiecare lună.

Pentru a combate acest lucru, trebuie să cumpărați un dezumidificator de aer eficient din punct de vedere energetic. Ca regulă generală, puteți ține cont de faptul că dezumidificatoarele mai ieftine consumă de obicei mai multă energie. Acest lucru înseamnă că, deși dezumidificatoarele mai accesibile pot fi ieftine la început, acestea sunt mai costisitoare pe termen lung.

Când vine vorba de dezumidificatoare, aveți două opțiuni principale – modelele standard sau cele care sunt eficiente din punct de vedere energetic.

Costul inițial al unui dezumidificator eficient din punct de vedere energetic este adesea mai mare decât cel al unui model standard, dar atunci când luați în calcul costurile de funcționare, această opțiune devine rapid alegerea mai accesibilă.

Dezumidificatoarele eficiente din punct de vedere energetic utilizează mai puțină energie electrică pentru a funcționa, ceea ce înseamnă că facturile dvs. de energie vor fi mai mici.

Acestea au adesea garanții mai lungi și necesită mai puțină întreținere, ambele vă pot economisi bani în timp. Dacă sunteți în căutarea unui dezumidificator care să vă economisească bani pe termen lung, un model eficient din punct de vedere energetic este calea de urmat.

Consumul de energie electrică

2. Dezumidificatoarele pot fi zgomotoase

Dezavantajele unui dezumidificator includ faptul că poate fi destul de zgomotos. Acest lucru se datorează faptului că au nevoie de un ventilator pentru a face să circule aerul, iar acest ventilator poate produce o cantitate destul de mare de zgomot.

Dezumidificatoarele au, de obicei, un compresor, care poate să se adauge la nivelul general de zgomot.

Persoanele care sunt sensibile la zgomot pot întâmpina dificultăți în utilizarea unui dezumidificator în casa lor.

Nivelul de zgomot poate face dificilă utilizarea unui dezumidificator în anumite spații, cum ar fi un dormitor sau un birou. Dacă zgomotul este o preocupare, este important să căutați un dezumidificator care are un nivel de zgomot scăzut.

Unele dezumidificatoare pot produce un zgomot de 20 până la 50 dB, ceea ce poate fi destul de enervant, mai ales dacă trebuie să lăsați aparatul pornit pe timp de noapte.

Unii oameni consideră că zgomotele îi ajută să doarmă mai repede și mai liniștit, dar dacă zgomotele sunt o problemă pentru dumneavoastră pe timp de noapte, faptul de a avea un dezumidificator poate fi o pacoste.

Din fericire, există câteva modalități de a atenua această problemă.

Una dintre ele este să achiziționați un dezumidificator cu un temporizator încorporat, astfel încât să se oprească automat după un anumit număr de ore.

Un alt mod este să așezați unitatea pe un covor sau pe o altă suprafață moale, ceea ce va ajuta la înăbușirea sunetului.

Dezumidificatoarele pot fi zgomotoase

3. Dezumidificatoarele produc căldură

Dezavantajele unui dezumidificator includ faptul că acestea produc căldură în timpul funcționării, ceea ce poate crește temperatura în încăpere și poate duce la un consum crescut de energie.

Ele pot produce căldură suplimentară ca produs secundar al funcționării.

Acest lucru poate fi o problemă pe vreme caldă, când încercați să vă mențineți casa răcoroasă. O modalitate de a combate acest lucru este de a folosi un dezumidificator cu ventilator încorporat. Ventilatorul ajută la circulația aerului, dispersând căldura suplimentară și menținând camera la o temperatură confortabilă.

O altă opțiune este să folosiți un dezumidificator cu o funcție de oprire automată. Aceasta se va asigura că unitatea nu funcționează prea mult timp, prevenind acumularea de căldură în exces.

Dezumidificatoarele produc căldură

4. Necesită întreținere

Dezumidificatoarele sunt dispozitive care necesită multă întreținere.

De obicei, acestea au nevoie de două tipuri de întreținere regulată, ceea ce poate fi deranjant uneori.

Prima formă de întreținere este golirea rezervorului de apă. În funcție de modelul special de dezumidificator, trebuie să goliți rezervorul de apă al dezumidificatorului dvs. de aproximativ două ori pe zi până la o dată pe săptămână.

Va fi de ajutor dacă luați în considerare achiziționarea unui dezumidificator cu un furtun de golire continuă pentru a evita această bătaie de cap. În acest fel, dezumidificatorul nu necesită niciodată să fie golit, deoarece apa se scurge direct într-o scurgere pe podea sau într-o chiuvetă.

A doua formă de întreținere necesară pentru un dezumidificator este curățarea filtrului. Curățarea filtrului este crucială pentru a menține buna functionare a dezumidificatorului.

Acumularea de bacterii și mucegai poate cauza probleme serioase cu dezumidificatorul, așa că este important să curățați și să înlocuiți periodic filtrele. Dacă nu știți cum să curățați filtrele, ar trebui să parcurgeți instrucțiunile producătorului.

Necesită întreținere

5. Prețul

Un dezumidificator bun este o investiție. Vreți să vă asigurați că achiziționați un produs de calitate de la o marcă de încredere pentru a beneficia de avantajele deținerii unuia.

Un dezumidificator bun poate fi costisitor, dar merită investiția, deoarece va dura mai mult și va funcționa mai eficient.

Un dezumidificator ieftin ca silvercrest, poate părea o afacere bună la început, dar va trebui probabil să fie înlocuit mai devreme și s-ar putea să nu funcționeze la fel de bine.

Mai mult decât atât, un dezumidificator de calitate va avea caracteristici pe care o unitate ieftină nu le va avea, cum ar fi oprirea automată atunci când rezervorul este plin, un indicator luminos al filtrului și setări reglabile ale umidității.

In concluzie, dacă doriți cu adevărat să beneficiați de avantajele deținerii unui dezumidificator, trebuie să vă răsfățați cu o marcă de încredere și de calitate.

Concluzia

Atunci când alegeți un dezumidificator, există o mulțime de factori care trebuie luați în considerare.

Pe de o parte, acestea pot fi costisitoare și necesită o întreținere regulată.

Pe de altă parte, acestea vă pot îmbunătăți sănătatea și pot prelungi durata de viață a bunurilor dumneavoastră.

Așadar, care este verdictul?

În cele din urmă, totul se reduce la nevoile și circumstanțele dvs. personale. Dacă locuiți într-un climat umed sau dacă suferiți de alergii, beneficiile deținerii unui dezumidificator pot fi mai mari decât cele negative.

Lasă un comentariu