Dezumidificator Lidl – Merită sau nu?

Actualizat pe 20 aprilie, 2023 de Maria

Un dezumidificator Lidl este un dispozitiv care se folosește pentru a îndepărta umiditatea din aer dintr-o camera sau alt tip de încăpere.

Acest dezumidificator poate fi util atunci când umiditatea din casă este prea mare, ceea ce poate cauza mucegai și alte probleme de sănătate.

Dezumidificatoarele pot fi cumpărate din magazinele de specialitate sau din magazinele care oferă o gamă largă de produse pentru casă și grădină, cum ar fi Lidl.

Dezumidificator Lidl electric – SilverCrest 320 C4

SilverCrest SLE 320 C4

Acest aparat poate fi folosit în zone de până la 20 m², ceea ce înseamnă că și cele mai mari spații vor beneficia de protecția sa.

De la panoul de afișare cu LED-uri din partea superioară, la cadrul din plastic și cele patru role de transport, acest aparat este pe cât de dinamic, pe atât de util – ceea ce îl face un accesoriu perfect pentru orice mediu.

Are o clapetă de evacuare a aerului pentru o utilizare eficientă și o grilă de admisie a aerului asemănătoare unei plase, care ajută la filtrarea particulelor de praf plus alți alergeni.

Are încorporat și un filtru cu cărbune și un indicator de nivel ușor de citit, astfel încât să știți întotdeauna unde vă aflați când vine vorba de nivelul de umiditatea ideală în cameră.

Nu numai atât, dar există și un rezervor de apă la îndemână care vă permite să țineți evidența cantității de apa de la dezumidificator.

Per total este un dezumidificator de calitate medie, dar inferior față de cele mai bune dezumidificatoare.

 

Soluție alternativă dezumidificator Lidl

Dezumidificator AlecoAir D12 HOME

– consum redus de energie –

Dezumidificator AlecoAir D12 HOME - Avantaje

Vezi Pret

 

Cum se folosește dezumidificatorului SilverCrest 320 C4?

Pentru a utiliza un dezumidificator Silvercrest, asigurați-vă mai întâi că unitatea este conectată în mod corespunzător (ca să nu vă mirați apoi de ce curge apa din dezumidificator) și că este pornită, altfel dezumidificatorul nu scoate apa.

Apoi, așezați dezumidificatorul în încăperea pe care doriți să o dezumidificați, pe o suprafață plană și la cel puțin câțiva centimetri distanță de pereți sau alte obstacole.

Apoi, reglați setările de pe panoul de control la nivelul de umiditate dorit. Unele dezumidificatoare Silvercrest au un mod continuu, care va face să funcționeze unitatea până când aceasta este oprită manual, și un mod „setează și uită”, care va opri automat unitatea atunci când este atins nivelul de umiditate dorit.

Odată ce setările sunt ajustate, dezumidificatorul va începe să funcționeze. Este posibil să fie necesar să goliți periodic rezervorul de apă, în funcție de nivelul de umiditate și de dimensiunea camerei. Cât timp se folosește dezumidificatorul, va avea un indicator luminos sau un afișaj care vă va anunța când rezervorul este plin și trebuie golit. Apa de la dezumidificator poate fi refolosita.

Este o idee bună să curățați periodic filtrul de aer al dezumidificatorului pentru a vă asigura că acesta funcționează eficient. Consultați manualul de utilizare pentru instrucțiuni specifice privind modul de curățare a filtrului pe modelul dvs. particular.

Dezumidificator Lidl – Absorbant de umiditate

dezumidificator lidl - absorbant umiditate

Un absorbant de umezeală de la Lidl este un tip de produs care este conceput pentru a absorbi excesul de umiditate din aer. Acest dezumidificator poate ajuta la prevenirea formării condensului pe încărcăturile containerizate și pe alte materiale ambalate.

Aceștia funcționează prin atragerea și reținerea moleculelor de apă din aer, ceea ce ajută la menținerea mediului înconjurător uscat și la prevenirea apariției mucegaiului și a igrasiei.

Aceste produse de la Lidl sunt utilizate în mod obișnuit într-o varietate de medii, inclusiv în depozite, spații de depozitare și containere de transport maritim, pentru a ajuta la protejarea bunurilor împotriva deteriorării cauzate de aerul umed.

Dezumidificator electric vs absorbant de umiditate

Un dezumidificator electric și un absorbant de umiditate sunt ambele concepute pentru a elimina excesul de umiditate din aer, dar funcționează în moduri ușor diferite.

Un dezumidificator folosește un ventilator electric pentru a atrage aerul în unitate, unde acesta trece peste o serpentină de evaporare rece. Acest lucru face ca aerul umed să se condenseze și să se adune pe serpentină, și este apoi drenată din dezumidificator. Cele mai multe dezumidificatoare electrice sunt dotate și cu un higrometru (ce este un higrometru?).

Un dezumidificator electric este mai eficient în anotimpul potrivit.

Un absorbant de umiditate utilizează un material, cum ar fi gelul de siliciu sau clorura de calciu, pentru a atrage și reține apa din aer. Această umiditate este apoi colectată într-un recipient din cadrul unității, unde poate fi eliminată sau reciclată.

Dezumidificator electric vs absorbant de umiditate

Absorbantul de umiditate (dezumidificator lidl) este eficient?

Absorbantele de umiditate vin la un pret mic și pot fi eficiente în reducerea excesului de umiditate din aer, dar eficiența lor depinde de o serie de factori, cum ar fi nivelul de umiditate din mediul înconjurător și tipul de absorbant de umiditate utilizat.

În cele mai multe cazuri, sunt mai eficiente atunci când sunt utilizate în medii cu un nivel ridicat de umiditate, deoarece acest lucru le permite să absoarbă mai multă umiditate din aer.

Aceștia sunt mai eficienți atunci când sunt utilizați în spații închise, cum ar fi containerele sau camerele de depozitare, deoarece acest lucru ajută la reținerea umidității absorbite.

De obicei pot fi un instrument util pentru a reduce excesul de umiditate din aer și pentru a preveni apariția mucegaiului.

Folosirea unui dezumidificator lidl are anumite dezavantaje

Dezavantaje potențiale ale utilizării unui dezumidificator Lidl includ:

  • Este posibil ca aceștia să nu fie eficienți în mediile cu niveluri foarte scăzute de umiditate, deoarece este posibil să nu existe suficientă umiditate în aer pentru a fi absorbită.
  • Utilizarea lor poate fi murdară, deoarece apa colectată în recipient se poate vărsa sau se poate scurge uneori.
  • Unele tipuri de absorbanți de umiditate pot elibera substanțe chimice sau mirosuri în aer, care pot fi neplăcute sau chiar dăunătoare pentru respirație.
  • Este posibil ca acestea să nu fie potrivite pentru utilizarea în zone cu ventilație limitată, deoarece apa care este colectată în recipient poate crea un mediu ideal pentru dezvoltarea mucegaiului și a altor microorganisme dăunătoare.
  • În unele cazuri, este posibil ca un dezumidificator lidl să nu poată ține pasul cu cantitatea de umiditate produsă în mediul înconjurător, ceea ce poate duce la probleme continue cu excesul de igrasie și condens.

Câte tipuri există?

Există mai multe tipuri diferite de absorbante de umiditate disponibile, fiecare dintre acestea folosind un material sau o metodă diferită pentru a absorbi excesul de umiditate din aer.

Unele tipuri comune de absorbante de umiditate includ:

  • Gelul de siliciu este un tip de material absorbant fabricat din silicat de sodiu și este utilizat în mod obișnuit în absorbantele de umiditate datorită efectului său puternic de atracție asupra moleculelor de apă. Este foarte eficient în reducerea nivelului de umiditate într-un anumit spațiu, în special la temperatura camerei, dar poate fi utilizat și în medii calde și umede. Un dezumidificator lidl folosește un astfel de absorbant.
  • absorbantele din argilă sunt un tip de absorbant de umiditate care utilizează un material absorbant natural pentru a elimina aerul umed. Deși vin la un pret mic, capacitatea lor de a absorbi umiditatea este limitată, astfel încât este posibil să nu fie la fel de eficienți în mediile calde și umede.
  • Clorura de calciu este un alt tip de absorbant care este utilizat în mod obișnuit în mediile cu umiditate ridicată. Este un amestec de calciu și clor care este foarte eficient în absorbția umidității din aer. Cu toate acestea, are dezavantajul de a fi foarte coroziv, ceea ce poate fi o problemă în anumite aplicații.

Unde poți amplasa un dezumidificator lidl?

Cel mai bun loc pentru a amplasa un dezumidificator Lidl este aproape de sursele de umiditate din casă sau din alt spațiu. Acesta poate fi folosit chiar și pentru a usca mai repede vopseaua de pe pereți.

Aceasta ar putea include zone în care apa este folosită frecvent, cum ar fi baia sau bucătăria, sau zone în care există multă umiditate în aer, cum ar fi subsolurile sau spațiile de trecere.

Prin plasarea unui dezumidificator în apropierea acestor surse de umezeală, puteți contribui la asigurarea faptului că acesta este capabil să absoarbă eficient excesul de umiditate și să prevină formarea condensului și dezvoltarea mucegaiului.

Pe lângă plasarea absorbantului de umiditate în apropierea surselor de umiditate, este, de asemenea, o idee bună să îl amplasați într-o locație discretă, unde nu vă va încurca și nu va atrage prea mult atenția.

De exemplu, l-ați putea plasa sub o piesă de mobilier sau într-un dulap, unde va fi ferit de priviri, dar își va putea totuși face treaba în mod eficient.

Evitați plasarea absorbantului de umiditate în apropierea ușilor și ferestrelor, deoarece acest lucru l-ar putea face să lucreze inutil la absorbția umidității din aerul exterior.

Acest lucru ar putea duce la umplerea mai rapidă a absorbantului și la necesitatea de a fi înlocuit mai des, ceea ce poate fi incomod și costisitor.

Deschiderea ferestrelor reduc umiditatea?

Deschiderea ferestrelor nu va reduce în mod direct cantitatea de umezeală sau de umiditate dintr-un spațiu, dar poate ajuta la reducerea nivelului de umiditate din casă sau din alt spațiu.

Acest lucru se datorează faptului că deschiderea ferestrelor permite aerului proaspăt să circule, ceea ce poate contribui la diluarea umidității din aer și la reducerea nivelului general de umiditate.

Acest lucru poate fi deosebit de util în spațiile care sunt predispuse la niveluri ridicate de umiditate, cum ar fi băile sau bucătăriile, deoarece poate ajuta la prevenirea formării condensului și la reducerea riscului de apariție a mucegaiului.

Rețineți că deschiderea ferestrelor va avea doar un efect limitat asupra nivelului de umiditate dintr-un spațiu.

În mediile deosebit de umede sau în spațiile cu un nivel ridicat de umiditate, poate fi necesară utilizarea altor metode, cum ar fi un absorbant de umiditate sau un aer conditionat cu dezumidificator, pentru a reduce eficient umiditatea și a preveni formarea condensului.

Ferestrele trebuie deschise pentru o perioadă de timp adecvată pentru a permite aerului să circule și să dilueze aerul umed.

Per total, deschiderea ferestrelor poate fi o modalitate utilă de a reduce nivelul de umiditate din locuință, dar este posibil să nu fie suficientă de una singură în mediile foarte umede.

Deschiderea ferestrelor reduc umiditatea

Absorbantele de umiditate sunt bune pentru dulapuri

Absorbantele de umiditate pot fi eficiente în reducerea nivelului de umiditate și în prevenirea apariției mucegaiului în camera sau dulapuri.

Absorbantul de umiditate de la Lidl este un produs specific, conceput pentru a fi plasat în interiorul dulapurilor, unde poate extrage umiditatea din aer și o poate păstra într-un rezervor, rezistent la vărsare.

Acest lucru poate ajuta la prevenirea formării mucegaiului și a mirosurilor de mucegai în dulap, ceea ce poate fi deosebit de important în mediile umede sau umede.

dezumidificator lidl bun pentru dulapuri

Cât ține un dezumidificator Lidl?

Durata de viață a unui absorbant de umiditate depinde de o serie de factori, inclusiv de nivelul de umiditate și de temperatura mediului, de tipul de absorbant de umiditate utilizat și de dimensiunea absorbantului.

Majoritatea absorbantelor de umiditate plasate într-o camera sunt proiectate să dureze câteva săptămâni sau luni, unele dintre ele putând dura până la 60 de zile sau mai mult.

Durata de viață exactă a unui anumit absorbant de umiditate va varia în funcție de condițiile specifice în care este utilizat.

Absorbantele de umiditate se vor umple în cele din urmă și vor trebui înlocuite.

Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când absorbantul nu mai este capabil să elimine eficient umiditatea din aer sau când recipientul care conține umiditatea absorbită este plin.

Pentru a vă asigura că absorbantul de umiditate funcționează eficient, este important să îl monitorizați în mod regulat și să îl înlocuiți după cum este necesar.

Lasă un comentariu