Cercetăm dezumidificatoare de peste 2 de ani. Dacă cumpărați prin link-urile noastre, este posibil să câștigăm un comision. Vezi detalii aici

Dezumidificatorul vă poate deshidrata?

Având în vedere nivelurile ridicate de umiditate din multe părți ale țării, nu este de mirare că dezumidificatoarele sunt un aparat popular. Nu numai că ajută la reducerea nivelului de umiditate din aer, dar pot ajuta și la prevenirea apariției mucegaiului. Cu toate acestea, unii oameni se tem că dezumidificatoarele pot avea un impact negativ asupra sănătății lor. Așadar, poate un dezumidificator să vă deshidrateze?

Dezumidificatorul vă poate deshidrata?

Deși este adevărat că elimină apa din aer, dezumidificatoarele nu vă deshidratează. De fapt, utilizarea unui dezumidificator bun poate contribui de fapt la reducerea cantității de transpirație pe care o produceți, precum și la îmbunătățirea respirației dumneavoastră.

Acest lucru se datorează faptului că aerul umed poate face ca organismul dumneavoastră să producă mai mult mucus, ceea ce poate duce la congestie și dificultăți de respirație.

Prin reducerea nivelului de umiditate din locuința dumneavoastră, puteți contribui la reducerea acestor simptome.

Dezumidificatoarele sunt de ajutor și la reducerea acarienilor și a părului de animale de companie, ceea ce le face o alegere ideală pentru persoanele cu alergii sau astm.

semne deshidratare

Ce este deshidratarea?

Deshidratarea este o afecțiune care poate apărea atunci când organismul nu are suficiente lichide. Fluidele sunt esențiale pentru ca organismul să funcționeze corect.

Deshidratarea poate fi cauzată de mai multe lucruri, inclusiv expunerea la căldură, exercițiile fizice prelungite și nebăutul suficient de lichide.

Un simptom comun al deshidratării este setea. Alte simptome includ uscăciunea gurii, amețeli, oboseală și urină închisă la culoare.

Dacă credeți că ați putea fi deshidratat, este important să beți multe lichide și să solicitați asistență medicală dacă simptomele sunt severe.

Ce este deshidratarea

De ce nu poate un dezumidificator să vă deshidrateze?

Un dezumidificator nu poate cauza deshidratare, deoarece acesta extrage excesul de umiditate din aer, nu din corpul uman.

Este important totuși să supravegheați nivelul de umiditate din locuința dumneavoastră. Nivelul ideal de umiditate pentru sănătatea umană este între 30-50%.

Dacă nivelul de umiditate din locuința dvs. scade sub 30%, este important să deschideți o fereastră sau să folosiți un umidificator pentru a adăuga umiditate în aer.

Prea puțină umiditate poate fi problematică pentru sănătatea umană, așa că este important să evitați utilizarea unui dezumidificator dacă nivelul de umiditate din locuința dvs. este mai mic de 30%.

Puteți să dormiți cu un dezumidificator în cameră?

Da, este în regulă să petreceți noaptea într-o cameră care are un dezumidificator. Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că nivelul de zgomot este perfect, mai ales atunci când dezumidificați dormitorul.

De ceva timp, oamenii folosesc dezumidificatoare pentru a-și îmbunătăți somnul de noapte.

Puteți să dormiți cu un dezumidificator în cameră

Cum afectează umiditatea somnul?

Umiditatea ideală pentru o noapte de somn confortabilă este între 30 și 50%. Dacă umiditatea din dormitorul dvs. este mai mare decât aceasta, poate provoca o creștere a acarienilor, a mucegaiului și a altor alergeni. Toate acestea pot declanșa probleme respiratorii și pot face dificilă obținerea unei nopți bune de odihnă.

Un dezumidificator poate ajuta la reducerea umidității din dormitor și la crearea unui mediu de somn mai confortabil. Asigură-te doar că alegi unul cu un nivel de zgomot redus, astfel încât să nu-ți deranjeze somnul.

Probleme care pot fi generate de dezumidificator

În timp ce un dezumidificator poate fi o modalitate excelentă de a îmbunătăți calitatea aerului din locuința dumneavoastră și de a preveni apariția mucegaiului și a mucegaiului, există câteva posibile efecte negative de care ar trebui să fiți conștienți.

Dacă nu îl setați la nivelul potrivit, vă puteți trezi cu dureri în gât sau buze crăpate.

Dacă nu curățați filtrele în mod regulat, ați putea face să circule acarieni și alți alergeni prin cameră.

Amplasarea este importantă – nu doriți să îl puneți undeva unde este greu de ajuns sau de oprit.

Concluzie

Deci, un dezumidificator vă poate deshidrata? Răspunsul este nu.

Acestea ajută de fapt la menținerea nivelului de umiditate din casa dvs. și vă mențin pe dvs. și pe cei dragi sănătoși și confortabili.

Cu doar un pic de cercetare a diferitelor modele disponibile, orice probleme care apar în legătură cu utilizarea unui dezumidificator sunt ușor de depășit.

Confortul ar trebui să fie întotdeauna prioritatea numărul unu atunci când vine vorba de alegerea aparatelor electrocasnice.

Lasă un comentariu