Cercetăm dezumidificatoare de peste 2 de ani. Dacă cumpărați prin link-urile noastre, este posibil să câștigăm un comision. Vezi detalii aici

Poate un dezumidificator sa provoace tuse?

Articol scris de:

Actualizat: 6 octombrie, 2023

Există oameni care cred că un dezumidificator de cameră  îi face să tușească mai mult.

Dacă acest lucru este adevărat, vom afla in acest articol.

Aflați despre numeroasele tipuri de tuse și despre ceea ce ar putea declanșa simptomele. Mai important, vom aborda subiectul principal, poate un dezumidificator să ajute tusea sau să o înrăutățească.

Dezumidificatorul este bun împotriva tusei ?

Un dezumidificator poate ajuta la reducerea cantității de mucegai, bacterii și viruși din aer. Acest lucru va ajuta la reducerea șanselor de a face bronșită și de a tuși.

Un dezumidificator vă poate ajuta, de asemenea, să respirați mai bine și să atenuați simptome precum congestia nazală, picurare postnasală, dificultăți de respirație, respirație șuierătoare, senzație de apăsare în piept, răgușeală, dureri de gât, dureri de cap, răceală sau gripă.

În plus, utilizarea unui dezumidificator poate ajuta la oprirea răspândirii tusei la alte persoane.

Unde se pune dezumidificatorul?

În timp ce dormiți, este recomandat să plasați dezumidificatorul într-o zonă în care aerul circulă liber și nu produce perturbări în timpul somnului.

Dezumidificatorul este bun împotriva tusei

Un dezumidificator poate înrăutăți tusea ?

Un dezumidificator poate ajuta la eliminarea umidității suplimentare din aer și poate, de asemenea, să regleze temperatura și umiditatea camerei.

Dacă folosiți un dezumidificator în mod incorect, acesta poate face ca aerul să fie prea uscat, ceea ce poate duce la iritarea gâtului și la o tuse mai lungă.

Dacă aerul este prea uscat folosește un umidificator

Este important să vă asigurați că nivelul de umiditate al camerei este între 30% și 50%, deoarece acesta este ideal pentru a evita tusea. Dacă nivelul de umiditate al camerei scade sub 30%, puteți lua în considerare utilizarea unui umidificator în schimb.

Dacă aerul este prea uscat folosește un umidificator

Cum te poate ajuta un umidificator împotriva tusei ?

Adaugă umezeală in aerul prea uscat

Un umidificator poate ajuta în cazul aerului uscat, oferind ușurare în cazul tusei. Acest lucru se datorează faptului că adaugă umiditate în atmosferă și îi face pe oameni să se simtă mai bine prin reducerea inflamației din sistemul respirator.

Multe familii se confruntă constant cu răceli de iarnă din cauza nivelului scăzut de umiditate, cauzat în principal de aparatele de încălzire, cum ar fi aragazurile sau cuptoarele cu microunde, care îndepărtează orice senzație de ușurință atunci când expiră.

Acest tip de aparat de control al climei ajută la crearea unui mediu mai primitor față de aceste afecțiuni prin adăugarea de umiditate.

Ajută la producerea mucusului

Un umidificator poate ajuta la reducerea severității tusei prin faptul că ușurează producția de mucus de către gât și cavitatea toracică.

Mucusul este ca un fel de lipici care ține împreună picăturile de apă, care constituie cea mai mare parte a sistemului de protecție al organismului nostru.

Acest lucru nu numai că ne va menține mai sănătoși, dar ajută și la respirație.

Ce cauzează tusea ?

Iarna este o perioadă în care o mulțime de oameni se îmbolnăvesc. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece vremea rece stresează organismul și sistemul imunitar. Acest lucru poate face ca oamenii să fie mai predispuși la infecții sau la gripă.

În plus, atunci când este foarte frig afară, avem tendința de a folosi aparate de încălzire artificială. Avem nevoie de acestea pentru a ne menține temperatura interioară la un nivel rezonabil. Dar acest lucru creează o căldură uscată care poate cauza alte probleme de sănătate în casele noastre. Acest lucru explică, de asemenea, de ce tusea este destul de frecventă în timpul iernii.

Ce cauzează tusea

Aerul prea uscat

Respirația în aer uscat vă poate afecta plămânii. Plămânii dvs. au fluide care vă protejează nasul și căile respiratorii. Acest fluid menține pasajele umede, astfel încât să puteți respira cu ușurință.

Când respirați în aer uscat, acest fluid se evaporă mai repede. Acest lucru poate face ca căile respiratorii să devină uscate și iritate, ceea ce te poate face să tușești.

Alergiile

Tusea de alergie este cauzată de lucruri precum polenul, praful sau fumul. Acest tip de tuse apare adesea noaptea, când dormiți. Ea sună mai sec decât celălalt tip de tuse.

Bronșite

Bronșita este o afecțiune care determină o inflamație a bronhiilor, care poate duce la o tuse uscată. Această afecțiune este adesea confundată cu alte afecțiuni, deoarece simptomele variază în funcție de persoană.

Infecții ale sinusurilor

Cele mai frecvente simptome ale unei infecții sinusale sunt tusea uscată și producția de mucus. Acest lucru se întâmplă atunci când presiunea din căile respiratorii crește, ceea ce provoacă adesea strănut. Este normal ca noi, oamenii, să strănutăm atunci când expirăm, din cauza aerului cald și umed care ne trece prin nas.

Concluzie

Un dezumidificator este un aparat folosit pentru a controla umiditatea din aer. Acesta poate ajuta în cazul astmului, alergiilor și al altor probleme respiratorii.

Unii oameni au raportat o tuse mai puternică atunci când folosesc un dezumidificator noaptea, deoarece elimină excesul de umiditate din aer. Acest lucru poate cauza uscarea membranelor din gât sau plămâni.

Dacă vă confruntați cu acest efect secundar după ce ați folosit un umidificator timp de mai mult de trei zile, contactați imediat medicul dumneavoastră, deoarece este posibil să se întâmple altceva.

Vă rugăm să ne anunțați dacă ați avut tuse de când ați folosit noul dezumidificator.

Lasă un comentariu