Dezumidificator TROTEC TTK33E – Păreri după testare

Actualizat pe 2 noiembrie, 2023 de Maria

Primele impresii: Despachetarea dezumidificatorului Trotec TTK33E

Când am primit pentru prima dată dezumidificatorul Trotec TTK33E, am fost imediat surprins de designul său compact și modern.

La scoaterea din cutie, forma cubică a dispozitivului și finisajul alb elegant îi conferă un aspect minimalist, dar elegant, despre care am știut că se va potrivi bine în orice cameră.

Mânerul practic de transport promitea o mutare ușoară, o caracteristică pe care am considerat-o valoroasă pe măsură ce l-am mutat între diferite camere.

ttk33e

Vezi Pret

Proiectare și construcție: Estetica întâlnește funcția

Designul modelului TTK33E este un lucru pe care îl apreciez zilnic. Este suficient de mic pentru a fi discret, dar are o prezență care vorbește despre calitatea sa.

Panoul de control intuitiv este simplu, iar indicatorul LED care își schimbă culoarea în funcție de nivelul de umiditate este o chestie inteligentă și utilă.

Albastru pentru uscat, verde pentru umiditate optima și roșu pentru umiditate prea mare – este ca și cum aș avea un ghid personal care mă ajută să monitorizez calitatea aerului din casa si ca este întotdeauna echilibrată.

Dezumidificator Trotec TTK33E

Vezi Pret

Utilizare zilnică: Combaterea umidității

În ceea ce privește performanța, TTK33E a fost o soluție care m-a ajutat să schimb lucrurile. Locuind într-o zonă cu umiditate ridicată, m-am luptat cu umezeala și cu mirosurile de mucegai.

Trotec TTK33E, cu o capacitate de 14 litri pe zi, a făcut ca aceste probleme să fie de domeniul trecutului.

Higrostatul îmi permite să setez nivelul de umiditate dorit, pornind și oprind în funcție de necesități.

Liniștea sufletească pe care o oferă faptul că știu că locuința mea este protejată împotriva mucegaiului și a alergenilor este neprețuită.

Utilizare zilnică Combaterea umidității

Caracteristici și funcționalitate: Mai mult decât un simplu dezumidificator

Ceea ce diferențiază TTK33E de alte dezumidificatoare sunt funcțiile sale suplimentare. Funcția de uscare a hainelor a redus semnificativ timpul de uscare a rufelor, un avantaj în timpul sezonului rece.

Funcția de repornire automată, care reține setările mele după o întrerupere a curentului, adaugă un nivel de confort de care nu știam că am nevoie.

Temporizatorul îmi  permite să setez momentul în care aparatul funcționează, astfel încât îl pot pune în funcțiune în timp ce sunt plecat, revenind acasă într-un mediu perfect echilibrat.

Mai mult decât un simplu dezumidificator

Silențios, eficient și ecologic

Trecând la aspectele tehnice, TTK33E impresionează prin agentul frigorific ecologic R290, care se aliniază cu principiile mele legate de mediu.

Trotec TTK33E funcționează atât de silențios încât de multe ori uit că este pornit. Datorită consumului său eficient de energie, nu am observat o creștere semnificativă a facturilor de electricitate, ceea ce este un avantaj.

Trăind cu TTK33E: o gură de aer proaspăt

După câteva săptămâni cu Trotec TTK33E, pot spune cu încredere că mi-a îmbunătățit calitatea vieții.

Aerul din casa mea pare mai proaspăt iar funcționarea simplă, dar eficientă a dezumidificatorului a făcut ca gestionarea umidității interioare să se facă fără efort.

Opțiunea de drenaj continuu mă scutește de golirea constantă a rezervorului, iar dezghețarea automată permite ca acesta să funcționeze eficient chiar și în cele mai reci zile.

Impresii personale finale

Ce mi-a plăcut

  • Capacitatea sa de a reduce eficient nivelul de umiditate este impresionantă. Am observat o scădere semnificativă a mirosului de mucegai care persista, în special în subsol.
  • Indicatorul color pentru nivelurile de umiditate este o caracteristică ingenioasă. Luminile albastre, verzi și roșii oferă un indiciu vizual rapid al stării actuale a umidității, ceea ce este incredibil de convenabil.
  • Apreciez atenția acordată mediului înconjurător la alegerea agentului frigorific. Faptul că știu că R290 are un potențial scăzut de încălzire globală îmi oferă liniște în ceea ce privește impactul său asupra mediului.
  • Designul unității este compact și destul de modern, ceea ce se potrivește bine cu interiorul casei mele.

Ce nu mi-a plăcut:

  • Rezervorul de apă este puțin cam mic. M-am trezit că trebuie să-l golesc mai des decât mi-aș dori, ceea ce poate fi o mică bătaie de cap, mai ales în zilele foarte umede.
  • A fost dezamăgitor să aflu că aparatul nu vine cu un filtru de carbon inclus. Având în vedere prețul, m-aș fi așteptat ca toate filtrele necesare să facă parte din achiziția inițială.
  • Am observat că, la pornire, Trotec TTK33E tinde să afișeze o citire a umidității mai mare decât cea reală, ceea ce poate fi înșelător. Este nevoie de câteva minute pentru ca acesta să se ajusteze și să înceapă să funcționeze corect.

Lasă un comentariu