Cercetăm dezumidificatoare de peste 2 de ani. Dacă cumpărați prin link-urile noastre, este posibil să câștigăm un comision. Vezi detalii aici

Dezumidificatorul nu funcționează ? Vezi posibile soluții

Articol scris de:

Actualizat: 20 aprilie, 2023

După ce ați ales marca și modelul dezumidificatorului, este timpul să începeți să îl folosiți.

Dar cum vă dați seama că dezumidificatorul funcționează corect?

Un dezumidificator electric poate prezenta unele semne atunci când nu funcționează corect:

 • Umiditate constantă sau crescută în încăpere, în ciuda funcționării aparatului
 • Zgomot neobișnuit sau excesiv în timpul funcționării
 • Oprirea și pornirea repetată a dezumidificatorului
 • Incapacitatea de a funcționa pentru perioade îndelungate
 • Recipientul de apă se umple prea rapid sau deloc
 • Eventuale scurgeri de apă sau condens în jurul aparatului

Vă prezentăm câteva motive și soluții care sperăm să vă fie de ajutor. Altfel este posibil să fie nevoie să îl duceți la reparat.

Un dezumidificator este un dispozitiv care ajută la menținerea unui nivel scăzut al umidității în locuința dumneavoastră.

dezumidificatorul asigura un nivel scazut de umiditate

Acest lucru este foarte important, deoarece umiditatea ridicată poate cauza o mulțime de probleme, cum ar fi creșterea mucegaiului, lemn putrezit și multe altele.

De asemenea, vă poate îmbolnăvi și vă poate face să respirați cu dificultate.

Dezumidificatoarele vă pot ajuta să preveniți toate acestea.

Pentru a evita acest lucru, proprietarii de case se asigură că locuința lor are un dezumidificator pentru a controla nivelul de umiditate din încăpere.

Există multe tipuri diferite de dezumidificatoare disponibile pentru achiziționare, cum ar fi modelele comerciale, industriale și dezumidificatoare de cameră, de la mai multi producători cunoscuți cum ar fi Trotec, Alecoair sau alții. Insa puteți alege și o marcă mai putin cunoscută cum ar fi un dezumidificator silvercrest.

tipuri de dezumidificatoare

Există multe motive pentru care aparatul ar putea să nu funcționeze. Ar putea fi din cauza a ceva cum ar fi alimentarea cu energie electrică, supraîncărcarea sau acumularea de îngheț pe filtrul de aer.

Filtrele ar putea fi, de asemenea, înfundate. De asemenea, ar putea exista o problemă la rezervorul de colectare a apei, la serpentinele condensatorului sau la compresor. În orice caz, aceste probleme ar putea împiedica aparatul dumneavoastră să funcționeze bine.

Motive posibile pentru care dezumidificatorul nu funcționează

Există multe semne care arată că dezumidificatorul dvs. trebuie reparat.

Dacă nu funcționează bine, acesta va prezenta unele probleme. Iată câteva lucruri care ar putea fi în neregulă cu unitatea dvs. și ce puteți face în legătură cu acestea.

Dacă problemele sunt greu de găsit sau de rezolvat, este recomandat să apelați la un profesionist care să vă ajute.

1. Dezumidificatorul nu colectează apa în mod corect

Unul dintre primele semne că trebuie să vă reparați dezumidificatorul este atunci când acesta nu colectează apă.

Dacă observați că dezumidificatorul nu funcționează, dar nu există nicio diferență în ceea ce privește nivelul de umiditate și, prin urmare, temperatura camerei continuă să fie inconfortabilă, ar trebui să verificați senzorul de umiditate.

Dezumidificatorul nu funcționează. pentru ca nu colecteaza apa in mod corect

 

2. Dezumidificatorul scoate aer fierbinte

Este normal ca dezumidificatoarele să producă puțin aer cald. Cu toate acestea, diferența dintre temperatura aerului și temperatura camerei ar trebui să fie de doar câteva grade.

Dacă aparatul dumneavoastră scoate aer mult mai cald decât temperatura camerei cu mai mult de 10 sau 15 grade, atunci s-ar putea să fie ceva în neregulă cu el.

Dacă dezumidificatorul dvs. scoate aer cald, s-ar putea să fie din cauză că este suprasolicitat. Acest lucru se întâmplă atunci când sistemul trebuie să acopere prea mulți metri pătrați sau când funcționează prea mult timp. Când se întâmplă acest lucru, părțile interne ale dezumidificatorului se încălzesc prea tare și scot aer fierbinte.

Dezumidificatorul scoate aer fierbinte

 

3. Dezumidificatorul are scurgeri de apă

Un dezumidificator poate avea scurgeri din câteva motive. Un motiv este că sistemul s-a răcit prea tare și a încetat să mai funcționeze. Pe măsură ce temperatura crește, apa se va scurge din partea de jos a unității, deoarece gheața începe să se topească.

Un alt motiv este acela că un agent frigorific este menit să răcească aerul preluat de dezumidificator. Dacă unitățile au scurgeri de agent frigorific, înseamnă că aerul cald absorbit de unitate nu se mai răcește.

Aerul din sistem devine prea cald. Acest lucru va face ca dezumidificatorul să aibă scurgeri. Dacă nu este oprit și pornit din nou, s-ar putea să nu funcționeze. Verificați dacă filtrele sunt curate și lipsite de orice resturi. Dacă asta nu funcționează, chemați un expert să se uite la dezumidificator.

Dezumidificatorul are scurgeri de apă

 

4. Dezumidificatorul scoate zgomote puternice

Aveți de-a face cu un dezumidificator zgomotos? Este posibil ca zgomotul să provină de la motorul ventilatorului, de la suporturile de montare a compresorului sau de la orice șuruburi slăbite.

Scoateți din priză dezumidificatorul și verificați dacă vreuna dintre aceste componente este slăbită. Dacă da, strângeți-le și încercați să puneți din nou în funcțiune aparatul.

5. Rezervorul este plin cu apă

Dacă indicatorul luminos al dezumidificatorului dvs. este încă aprins, dar nu pare să funcționeze, ar trebui să verificați nivelul apei din recipient.

Dacă rezervorul nu este plin, este posibil ca întrerupătorul să fie activat accidental.

Cea mai bună soluție pentru această problemă este să împingeți comutatorul sau să reajustați rezervorul astfel încât să nu atingă partea laterală.

6. Dezumidificatorul nu elimină aerul cald

Aproape fiecare dezumidificator are un ventilator care aspiră aerul de deasupra serpentinelor.

Dacă unitatea dvs. funcționează în continuare, dar nu iese aer, este posibil ca motorul ventilatorului să trebuiască înlocuit. În plus, este important să curățați ventilatorul în mod regulat pentru a evita acumularea de praf și murdărie, care poate scurta durata de viață a ventilatorului.

7. Filtrul este înfundat

Dacă dezumidificatorul nu funcționează bine, este posibil ca murdăria și praful care se adună pe filtru îl împiedică să funcționeze corect.

Curățarea sau înlocuirea filtrului ar trebui să rezolve problema.

 

Concluzia

Pentru a crește durata de viață a dezumidificatorului dumneavoastră și pentru ca acesta să funcționeze bine, schimbați filtrul în fiecare an și păstrați-l curat.

De asemenea, este important să ștergeți ventilatorul și orificiile de aerisire în mod regulat pentru a împiedica acumularea de praf.

Pentru a vă da seama dacă dezumidificatorul dumneavoastră funcționează corect, procurați-vă un higrometru. Apoi, puneți-l în funcțiune la setarea recomandată de producător și folosiți-l într-o cameră care are peste 16°C.

Dacă faceți toate aceste lucruri, ar trebui să aveți o calitate excelentă a aerului pentru o perioadă lungă de timp și să evitați costurile costisitoare de reparații.

 

6 comentarii la „Dezumidificatorul nu funcționează ? Vezi posibile soluții”

  • Bună ziua,
   Pentru a rezolva problema cu butoanele care nu funcționează la dezumidificatorul dvs. Star Light DHD – 1218W, puteți urma pașii descriși mai jos.

   Atenție! Acești pași presupun o anumită familiaritate cu lucrările de reparații electronice și utilizarea unor unelte specifice. Dacă nu vă simțiți confortabilă să efectuați aceste reparații, este recomandat să contactați un profesionist sau serviciul de asistență al producătorului.

   1. Deconectați Dezumidificatorul: Înainte de a începe orice reparație, asigurați-vă că dezumidificatorul este deconectat de la sursa de alimentare pentru a evita orice accident.

   2. Accesați Panoul de Control (unde sunt butoanele): Deschideți panoul frontal al dezumidificatorului, care este de obicei fixat cu șuruburi.

   3. Inspectați Panoul de Control: După îndepărtarea panoului frontal (fixată cu șuruburi), verificați dacă există praf, mucegai sau coroziune pe placă, deoarece acestea pot afecta funcționarea butoanelor.

   4. Curățați Contactele: Utilizați un spray de curățat special pentru a curăța butoanele și panoul de control. Aplicați spray-ul în butoane, mișcați-le ușor pentru a permite soluției să pătrundă și curățați orice reziduu cu aer comprimat.

   5. Verificați Funcționarea Butonelor: După curățare, folosiți un multimetru pentru a verifica dacă butoanele fac contact corespunzător atunci când sunt apăsate.

   6. Reasamblați Dezumidificatorul: După curățarea și verificarea panoului de control și a butoanelor, reasamblați dezumidificatorul și testați dacă problema a fost rezolvată.

   Răspunde

Lasă un comentariu