Cercetăm dezumidificatoare de peste 2 de ani. Dacă cumpărați prin link-urile noastre, este posibil să câștigăm un comision. Vezi detalii aici

Dezumidificator și purificator aer – 2 în 1

Maria

Într-o lume în care calitatea aerului interior și confortul casnic sunt de o importanță primordială, un dezumidificator 2 în 1 (dezumidificator și purificator) se dovedește a fi o investiție inteligentă.

Acest dispozitiv multifuncțional îmbunătățește semnificativ condițiile de viață, prevenind problemele de sănătate cauzate de umiditatea excesivă și de aerul poluat.

Dezumidificator și purificator aer - 2 în 1

Cel mai bun dezumidificator și purificator (2 în 1)

Dezumidificatorul și purificatorul de aer AlecoAir D14 PURIFY – cea mai nouă și cea mai bună tehnologie de purificare a aerului și dezumidificare a locuinței.

AlecoAir D14 PURIFY

Vezi Pret

Acest dispozitiv puternic dispune de o capacitate de dezumidificare rapidă de 12 l/zi, astfel încât să vă puteți bucura de un aer proaspăt și curat în cel mai scurt timp, cu consum redus de energie.

Perfect pentru suprafețe de pana la 20 mp.

Poate fi folosit și pentru uscare rufe.

Este dotat cu un sistem de purificare independent pentru o protecție și mai bună. Filtrul HEPA și filtrul cu carbon activ fac toată munca grea pentru a vă apăra casa de umiditate, mucegai, bacterii, particule de praf și multe altele.

 d14 purify

Vezi Pret

Include funcția de ionizare pentru a combate în mod activ bolile transmise prin aer

Dar AlecoAir D14 PURIFY nu se rezumă doar la performanță; arată și foarte bine! Înțelegem că doriți ca aparatele dvs. electrocasnice să arate bine și de aceea dezumidificatorul a fost proiectat cu o formă elegantă pentru a se integra perfect în decorul oricărei încăperi.

În cele din urmă, dacă confortul este factorul căutat (și să recunoaștem – cine nu dorește?!), atunci veți adora funcția de conectare SMART prin WiFi de pe AlecoAir D14 PURIFY. Puteți controla cu ușurință setările din aplicație; puteți chiar seta memento-uri pentru curățare sau întreținere atunci când este necesar!

Cu caracteristici minunate ca acestea, AlecoAir D14 PURIFY este pur și simplu imbatabil când vine vorba de menținerea aerului sănătos și confortabil din casa ta. Comandând dezumidificatorul-purificator AlecoAir D14 PURIFY beneficiați de transport gratuit.

d14 purify panou

Vezi Pret


Dezumidificator și purificator – Este eficient?

Combinația de dezumidificator și purificator aer poate fi o alegere excelentă pentru cei care doresc să combată atât umiditatea din aer, cât și calitatea aerului din locuința lor.

Cu modelul potrivit, veți putea să vă bucurați de toate beneficiile unui dezumidificator, cum ar fi reducerea umidității relative de la niveluri prea ridicate până la intervalul recomandat, fără a fi nevoie să achiziționați două aparate separate.

Mai mult decât atât, veți beneficia de un aer mai curat și mai pur prin intermediul tehnologiei de purificare a aerului pe care o oferă acest dispozitiv.

Atunci când vă confruntați cu alergii sau pur și simplu doriți să mențineți umiditatea la niveluri optime, un dezumidificator și purificator aer ar putea oferi o soluție utilă.

Dezumidificator și purificator aer - Este eficient


Cum funcționează combinația de dezumidificator și purificator aer în același aparat

V-ați găsit vreodată să vă întrebați cum funcționează toate acele purificatoare de aer și dezumidificatoare?

Dacă v-ați pus vreodată această întrebare, atunci probabil că v-ați gândit la ideea de a cumpăra o combinație de dezumidificatoare și purificatoare de aer.

Achiziționarea unui aparat combinat poate fi o modalitate ideală de a economisi bani și spațiu, dar cum funcționează mai exact acesta?

Un dezumidificator de aer și un purificator pot fi cumpărate separat dar cu aceeași eficiență ca și un aparat 2 în 1.

În consecință, haideți să identificăm cum funcționează aceste dispozitive

1. Purificarea aerului

Această funcție este asigurată de componenta de curățare a aerului a aparatului. Un purificator funcționează prin filtrarea prafului, a polenului, a părului de animale de companie, a particulelor de fum și a altor alergeni din aer care pot provoca alergii sau probleme respiratorii pentru unele persoane.

Face acest lucru printr-o serie de filtre care captează aceste particule. Cel mai comun tip de filtru găsit într-un purificator de aer este un filtru HEPA, care poate elimina până la 99% din particulele poluante în suspensie din aerul casei dvs.

Purificarea aerului

Ce este un filtru HEPA

Un filtru HEPA (High Efficiency Particulate Arrestance) este un tip de filtru care poate elimina aproape toate particulele din aer cu o dimensiune mai mare de 0,3 microni. Acest tip de filtru este foarte eficient în eliminarea prafului, a mirosurilor neplăcute și a altor particule din aer, cum ar fi alergeni, bacterii și virusuri.

Utilizarea filtrului HEPA este benefică în diverse aplicații, de la purificarea aerului din interiorul clădirilor la utilizarea în sisteme de filtrare a aerului în avioane și spital. De obicei, un filtru HEPA este fabricat din materiale sintetice, cum ar fi fibra de sticlă sau polipropilena, și sunt proiectate să îndeplinească standarde stricte de eficiență în eliminarea particulelor din aer.

filtru HEPA

Ce sunt alergiile

Alergiile pot fi înșelătoare, deoarece uneori o substanță inofensivă, cum ar fi praful, mucegaiul sau polenul, poate declanșa un răspuns al sistemului imunitar la persoanele care sunt sensibile la ea.

O alergie face ca organismul să producă anticorpi care încearcă să atace alergenul – iar acest lucru duce la unele efecte secundare cu adevărat neplăcute. S-ar putea să vă confruntați cu respirație șuierătoare, mâncărimi, congestie, ochi lăcrimați sau mâncărimi și multe altele, așa că, dacă ați observat aceste reacții după expunerea la anumite substanțe, discutați cu medicul dumneavoastră despre posibilele alergii.

Ce sunt alergiile

2. Dezumidificare

Un aparat combinat are și funcția de dezumidificator prin absorbție sau refrigerare.

Pe scurt, cel mai comun este cel cu refrigerare care folosește serpentine frigorifice pentru a răci aerul cald care trece peste ele.

Dezumidificatoarele cu refrigerare funcționează prin utilizarea unui sistem de răcire pentru a condensa apa din aer. Aerul umed este tras prin sistemul de răcire, iar apa se condensează pe un schimbător de căldură și apoi este eliminată prin un rezervor de colectare a apei sau prin drenaj continuu. Acest tip de dezumidificator este eficient pentru a elimina excesul de umiditate într-un spațiu, dar poate fi costisitor de operat, deoarece consumă multă energie pentru a menține sistemul de răcire în funcțiune, mai ales dacă folosiți funcția de uscare rufe.

Dezumidificator cu agent de refrigerare

Dezumidificatoarele desicante funcționează prin utilizarea unui disecant pentru a absorbi apa din aer. Aerul umed este tras prin fante, iar apa este absorbită de materialul disecant. Acest tip de dezumidificator poate fi mai puțin eficient decât un dezumidificator cu refrigerare în scăderea umidității, dar poate fi mai economic de operat, deoarece nu necesită utilizarea unui sistem de răcire.

dezumidificator desicant

Alegerea dintre un dezumidificator cu refrigerare și unul disecant depinde de necesitățile individuale și de factori precum dimensiunea spațiului, nivelul de umiditate dorit și bugetul disponibil. Este important să se ia în considerare toți acești factori pentru a alege tipul de dezumidificator care se potrivește cel mai bine nevoilor și cerințelor.

Cum alegeți cel mai bun dezumidificator și purificator aer

Cu atât de multe variante disponibile în magazine, cum știți care este cel potrivit pentru dumneavoastră?

Puteți vedea mai jos care sunt caracteristicile cheie pe care ar trebui să le luați în considerare atunci când cumpărați un dezumidificator și un purificator.

1. Capacitatea rezervorului

Unul dintre cei mai importanți factori pe care trebuie să îi luați în considerare atunci când cumpărați o combinație de dezumidificator și purificator este capacitatea rezervorului.

Cu cât rezervorul este mai mare, cu atât poate funcționa mai mult timp fără a fi nevoie să fie golit.

În funcție de stilul tău de viață și de nevoile de utilizare, alege un aparat care are o capacitate a rezervorului suficient de mare pentru a se potrivi acestor cerințe.

Capacitatea rezervorului

2. Ușurința de utilizare

Atunci când selectați un combo dezumidificator și purificator de aer, ușurința de utilizare este un factor important. Căutați modelele care sunt echipate cu comenzi intuitive, astfel încât să nu aveți probleme în reglarea setărilor sau în pornirea sau oprirea acestuia.

Trebuie sa găsiți modelele care sunt dotate cu caracteristici utile, cum ar fi o funcție de oprire automată sau o setare a temporizatorului, astfel încât să îl puteți configura cu ușurință o singură dată și să uitați de el până când este timpul să goliți rezervorul sau să schimbați filtrele

Ușurința de utilizare

3. Suprafața

Înainte de a lua orice decizie de achiziție, determinați cât spațiu trebuie să acopere dispozitivul pentru a menține o performanță optimă.

Diferite modele oferă zone de acoperire diferite, așa că trebuie să achiziționați unul cu o putere suficientă pentru nevoile dumneavoastră. Pentru suprafețe mai mari de 80-100 mp recomandăm un dezumidificator profesional.

Acordați atenție cât timp îi ia fiecărei unități să filtreze aerul din zona sa de acoperire; acest lucru va determina cât de repede poate furniza aer proaspăt în toată casa sau în spațiul de birou

4. Filtrele

Nu în ultimul rând, acordați o atenție deosebită tipului de filtre incluse în fiecare model pe care luați în considerare să-l achiziționați, precum și costului de înlocuire a acestora în timp (dacă este cazul).

Unele unități vin cu filtre HEPA, în timp ce altele pot folosi în schimb filtre de carbon sau prefiltre; cercetați care tip este cel mai potrivit pentru nevoile dvs. înainte de a lua orice decizie.

Filtrele

Am nevoie de dezumidificator dacă am purificator?

Dacă aveți un purificator de aer, nu este nevoie să investiți într-un dezumidificator, deoarece sunt două aparate separate, fiecare cu propriul scop.

În timp ce purificatoarele de aer captează și elimină contaminanții din aer, cum ar fi praful și polenul, dezumidificatoarele scad nivelul de umiditate din aer, reducând alergenii, cum ar fi acarienii și mucegaiul.

Totuși puteți apela la un dispozitiv care îmbină ambele funcții într-un singur aparat (2 în 1)


Care este mai important – dezumidificatorul sau purificatorul de aer?

Este dificil de spus cu certitudine care este mai important între un dezumidificator și un purificator de aer, deoarece ambele au propriile beneficii specifice și pot fi importante din motive diferite.

Un dezumidificator este un dispozitiv care este utilizat pentru a reduce nivelul de umiditate din aer. Umiditatea ridicată poate duce la o serie de probleme, inclusiv la apariția mucegaiului și a igrasiei, care pot cauza probleme respiratorii și alte probleme de sănătate. Un dezumidificator poate ajuta la reducerea nivelului de umiditate dintr-un spațiu, ceea ce poate îmbunătăți calitatea aerului din interior și reduce riscul apariției acestor tipuri de probleme. Acesta are și funcții suplimentare precum cea de uscare rufe.

Un purificator de aer, pe de altă parte, este un dispozitiv care este utilizat pentru a elimina contaminanții și poluanții din aer. Aceștia pot include lucruri precum praful, polenul, părul de animale și alți alergeni, precum și toxine și mirosuri. Un purificator de aer poate contribui la îmbunătățirea calității aerului interior prin eliminarea acestor contaminanți din aer, ceea ce poate fi benefic pentru persoanele cu alergii sau astm sau pentru cei care locuiesc în zone cu o calitate slabă a aerului exterior.

În general, atât un dezumidificator, cât și un purificator de aer pot fi importante pentru menținerea unei bune calități a aerului interior. Importanța specifică a fiecăruia va depinde de nevoile și circumstanțele specifice ale individului, sau puteți achiziționa un dispozitiv 2 în 1.


Cum se întreține un dezumidificator și purificator?

Întreținerea ansamblului dezumidificator/purificator de aer necesită o curățare și o întreținere regulată pentru a asigura o performanță, o longevitate și o eficiență optime. Iată câteva sfaturi:

Curățați filtrele

Dezumidificatoarele și purificatoarele de aer utilizează diverse filtre pentru a elimina impuritățile din aer. Problema este că aceste filtre se înfundă în timp cu praf, polen și alte particule, ceea ce le reduce eficiența. Pentru a menține eficiența optimă, curățați filtrele în mod regulat.

filtre cu praf

Frecvența de curățare depinde de utilizarea aparatului și de nivelul de poluare a aerului din zonă.

Filtre lavabile: Spălați filtrele cu apă caldă și cu detergent, în conformitate cu instrucțiunile producătorului.

filtre lavabile

Filtre de unică folosință: Înlocuiți filtrele de unică folosință conform recomandărilor din manualul de utilizare.

Golirea rezervorului de apă

Rezervorul de apă al unui dezumidificator colectează excesul de umiditate din aer.

Pe măsură ce rezervorul se umple, acesta trebuie golit pentru a preveni umplerea excesivă și pentru a permite dezumidificatorului să funcționeze corect.

Goliți rezervorul mai frecvent în mediile umede sau atunci când dezumidificatorul funcționează continuu. Oricum, majoritatea dispozitivelor vin dotate cu un senzor care te va anunta cand rezervorul s-a umplut.

golire rezervor dezumidificator si purificator aer

Verificați serpentina condensatorului

Bobina condensatorului dintr-un dezumidificator este responsabilă pentru eliberarea căldurii din vaporii de apă condensată. În timp, bobina poate fi acoperită de praf și murdărie, reducându-i eficiența. Pentru a asigura o răcire adecvată, examinați bobina în mod regulat și curățați-o la nevoie cu o perie sau o cârpă moale.

Verificați furtunul de scurgere

Drenajul de condens permite ca apa colectată să fie evacuată prin furtun din dezumidificator. Dacă se înfundă, apa se va scurge din rezervor. Verificați în mod regulat scurgerea pentru a vedea dacă este blocată și curățați-o dacă este necesar.

Întreținere regulată

Pe lângă curățarea filtrelor, a rezervorului de apă, a serpentinei condensatorului și a scurgerii, efectuați verificări regulate de întreținere.

Acestea includ inspectarea carcasei pentru a vedea dacă există deteriorări sau fisuri, verificarea conexiunilor electrice pentru a vedea dacă există fire slăbite sau izolație uzată și curățarea orificiilor de admisie și evacuare a aerului.

Protejarea dispozitivului

Depozitați aparatul într-un loc uscat, fără praf, atunci când nu îl utilizați. Evitați să așezați obiecte grele deasupra dezumidificatorului sau purificatorului de aer, deoarece acest lucru poate deteriora componentele interne și poate afecta performanța acestuia.

2 comentarii la „Dezumidificator și purificator aer – 2 în 1”

    • Preturile se modifica in permanenta. Nu putem tine o evidenta zilnica, de aceea cel mai bine este sa verificati pretul direct pe site-ul magazinului online. Multumim!

      Răspunde

Lasă un comentariu