Cercetăm dezumidificatoare de peste 2 de ani. Dacă cumpărați prin link-urile noastre, este posibil să câștigăm un comision. Vezi detalii aici

Plante dezumidificatoare – Top 5 cele mai bune

Articol scris de:

Maria

Actualizat: 20 aprilie, 2023

Dacă aveți probleme cu umiditatea excesivă dar știți cât curent consuma un dezumidificator și nu vă permiteți, o altă modalitate de a combate această problemă este adăugarea de plante dezumidificatoare de interior care absorb umiditatea din aer.

Plantele sunt dezumidificatoare naturale, deoarece absorb apa din mediul înconjurător prin frunze și eliberează umiditatea înapoi prin transpirație.

Acest proces ajută la reglarea nivelului de umiditate și la crearea de aer proaspăt în orice spațiu! Iar unele plante sunt mai bune decât altele când vine vorba de absorbția umidității.

Prea multă umiditate în aer poate cauza o serie de probleme, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Pe termen scurt, umiditatea ridicată poate duce la disconfort sub formă de piele uscată, dureri de cap și probleme respiratorii.

Pe termen lung, poate provoca deteriorarea mobilierului, a aparatelor electronice și chiar a structurii locuinței dumneavoastră. Nivelurile ridicate de umiditate sunt adesea cele mai problematice vara, când căldura încurajează evaporarea și face dificilă menținerea spațiilor interioare răcoroase și confortabile.

Cu toate acestea, iarna este, de asemenea, un moment critic pentru a monitoriza nivelurile de umiditate, deoarece avem tendința de a reține umiditatea în interior atunci când închidem ferestrele împotriva frigului.

Luând măsuri pentru a controla nivelurile de umiditate pe tot parcursul anului, putem ajuta la prevenirea unui număr de probleme grave.

Puteți chiar să utilizați plante dezumidificatoare în baie în locul unui ventilator, aceasta poate fi o soluție ecologică și estetică pentru a reduce nivelul de umiditate.

In continuare vă prezentăm top 10 plante dezumidificatoare

1. Crinul păcii

Crinul păcii este o plantă de apartament frumoasă și populară, care este, de asemenea, foarte eficientă în eliminarea toxinelor nocive din aer.

Crinul păcii poate ajuta la scăderea nivelului de umiditate dintr-o cameră. Acest lucru se datorează faptului că planta eliberează vapori de apă în aer ca parte a procesului său natural de fotosinteză. Frunzele plantei acționează, de asemenea, ca un răcitor natural prin evaporare, ajutând la reducerea temperaturii dintr-o încăpere.

Prin urmare, crinul păcii poate fi un instrument eficient pentru a reduce nivelul de umiditate într-o casă sau într-un birou.

Crinul păcii - cea mai buna planta dezumidificatoare

2. Feriga de Boston

Ferigile Boston sunt una dintre cele mai populare plante dezumidificatoare de apartament și nu e de mirare de ce.

Aceste plante frumoase nu numai că adaugă o notă de verde în orice spațiu interior, dar ajută și la purificarea aerului și la reducerea nivelului de umiditate.

Originare din regiunile tropicale, ferigile de Boston se dezvoltă în condiții de umezeală și umiditate. Acest lucru le face ideale pentru utilizarea în băi și bucătării, unde pot ajuta la prevenirea creșterii mucegaiului.

Pe lângă abilitățile lor de purificare a aerului, ferigile Boston sunt cunoscute și pentru capacitatea lor de a absorbi excesul de umiditate din aer. Acest lucru le face să fie o alegere excelentă pentru casele din climatele umede sau pentru orice casă care suferă de niveluri excesive de umiditate. Fie că doriți să îmbunătățiți calitatea aerului pe care îl respirați sau să reduceți nivelul de umiditate, ferigile Boston ar putea fi planta perfectă pentru dumneavoastră.

Feriga de Boston

3. Aloe vera

Aloe vera este o plantă de interior populară, care este cunoscută pentru proprietățile sale medicinale.

Acesta este unul dintre motivele pentru care planta este atât de populară, fiind utilizată pentru a trata arsuri minore, răni și alte probleme ale pielii.

În plus față de proprietățile sale medicinale, aloe vera este o plantă foarte eficientă în purificarea aerului.

Această planta are capacitatea de a absorbi compușii volatili nocivi din aer, cum ar fi ozonul și amoniacul. De asemenea, planta este eficientă în eliminarea mirosurilor neplăcute din interior.

Aloe vera este o plantă foarte ușoară de întreținut și se adaptează bine la multe tipuri de medii interioare. Această plantă poate prospera atât în ​​lumină cât și în întuneric, ceea ce o face ideală pentru orice tip de spațiu interior.

De asemenea, planta este rezistentă la uscăciune, astfel încât să nu trebuiască să vă faceți griji cu privire la uitarea de udat. Aceasta este o planta perfecta pentru oricine doreste sa isi imbunatateasca calitatea aerului din casa.

Aloe vera apartament

4. Peperomia

Peperomia este o plantă care ajută la reglarea nivelului de umiditate din casă. Originară din regiunile tropicale, Peperomia poate prospera atât în medii cu umiditate ridicată, cât și în medii cu umiditate scăzută.

Frunzele plantei sunt groase și cărnoase, permițându-i să stocheze apă și să o elibereze în aer, după cum este necesar. Acest lucru face ca Peperomia să fie o plantă ideală pentru casele cu niveluri ridicate de umiditate, deoarece poate ajuta la reducerea cantității de umiditate din aer.

Peperomia este, de asemenea, o plantă care necesită puțină întreținere, necesitând puțină îngrijire în afară de udarea și tăierea ocazională.

Prin urmare, este o plantă ideală pentru cei care doresc să îmbunătățească calitatea aerului din locuința lor fără a petrece mult timp cu întreținerea.

Peperomia

5. Iedera Englezească

Iedera englezească este o plantă dezumidificatoare care ajută la reglarea nivelului de umiditate din locuința dumneavoastră

Această plantă este foarte eficientă în absorbția excesului de umiditate din aer, ceea ce o face ideală pentru casele din climatele umede sau pentru orice casă care suferă de niveluri excesive de umiditate

De asemenea, iedera este cunoscută pentru capacitatea sa de a purifica aerul, ajutând la eliminarea compușilor volatili dăunători din aer, cum ar fi ozonul și amoniacul

Pe lângă abilitățile sale de dezumidificare și purificare a aerului, iedera engleză este, de asemenea, o plantă care necesită puțină întreținere și este ușor de îngrijit. Se poate dezvolta atât în medii luminoase, cât și în medii întunecate și nu necesită prea multă udare

Iedera Englezească

Ce beneficii obțineți dacă folosiți plante dezumidificatoare

Plantele care absorb umiditatea pot fi extrem de benefice, mai ales în climatele umede.

Absorbind excesul de umiditate din aer, aceste plante pot contribui la menținerea unui confort mai bun în spațiile interioare și la reducerea riscului de apariție a mucegaiului.

plante dezumidificatoare

Plantele dezumidificatoare pot contribui, de asemenea, la îmbunătățirea calității aerului prin filtrarea poluanților dăunători. Nu numai că îmbunătățesc aerul pe care îl respirăm, dar ajută și la crearea unui mediu mai plăcut.

Nu numai că aceste plante dezumidificatoare sunt eficiente în reducerea umidității, dar sunt și relativ ieftine de utilizat. Spre deosebire de dezumidificatoarele tradiționale, aceste plante nu au nevoie de nicio sursă de energie pentru a funcționa. Prin urmare, puteți economisi bani la facturile de energie electrică.

Prin urmare, plantele dezumidificatoare pot avea un impact profund asupra sănătății și bunăstării noastre.

Concluzia

Dezumidificatorul este un dispozitiv electric care extrage umiditatea din aer pentru a reduce umiditatea într-o încăpere. În cazul în care dezumidificatorul nu funcționează sau nu doriți să utilizați un astfel de dispozitiv, puteți lua în considerare utilizarea plantelor dezumidificatoare ca o alternativă naturală.

Un comentariu la „Plante dezumidificatoare – Top 5 cele mai bune”

Lasă un comentariu