Cercetăm dezumidificatoare de peste 2 de ani. Dacă cumpărați prin link-urile noastre, este posibil să câștigăm un comision. Vezi detalii aici

Dezumidificator cu consum redus de energie AlecoAir D26 PURIFY

Articol scris de:

Actualizat: 14 iunie, 2023

Testăm frecvent dezumidificatoare, iar recent am achiziționat dezumidificatorul și purificatorul de aer AlecoAir D26 Purify, un aparat recomandat pentru încăperi de până la 65-70 mp.

Acesta este un aparat 2 în 1 care asigură eliminarea excesului de umiditate din aer și controlul umidității în intervalul optim, dar și filtrarea particulelor poluante, gratie filtrului HEPA ce poate fi montat pe aparat. Un aspect care m-a impresionat a fost faptul că acest dezumidificator-purificator este proiectat pentru a avea un consum redus de energie.

Deși dezumidificatorul nu este prevăzut cu un filtru HEPA din fabrică, am ales să îl achiziționăm separat pentru a beneficia de toate avantajele acestui aparat. Am fost avertizați că în cazul returnării dezumidificatorului în perioada legală de 14 zile de la achiziție, filtrul HEPA va fi returnat, sigilat și nefolosit.

Dezumidificator cu consum redus de energie AlecoAir D26 PURIFY

Design

În ceea ce privește designul, dezumidificatorul AlecoAir D26 Purify are un aspect modern și elegant, care se potrivește perfect în orice încăpere. Cu un panou de comandă touch cu afișaj digital și numeroși indicatori de stare, acesta este foarte ușor de utilizat și de manevrat.

Am apreciat faptul că are roti pentru a putea muta ușor aparatul în cameră, pe suprafețe plane, și un mâner de transport în carcasă pentru a putea manevra ușor aparatul în orice cameră. Filtrul HEPA este ușor de schimbat, ceea ce face întreținerea dezumidificatorului o sarcină ușoară.

design d26

Cât de ușor este de utilizat? (Setare, controale, Aplicație)

Setarea dezumidificatorului AlecoAir D26 Purify a fost surprinzător de ușoară. Cu un panou de comandă touch și o aplicație foarte intuitivă, disponibilă în App Store și Google Play, am putut să începem să folosim aparatul în doar câteva minute după despachetare.

Am fost încântați să aflăm că D26 poate fi coordonat cu ajutorul comenzilor vocale prin intermediul asistenților digitali Google Home, Alexa sau Siri, cu care acesta este compatibil. Acest lucru ne permite să îl controlăm fără efort, chiar și atunci când nu suntem acasă.

aplicatie d26

Performanță

În ceea ce privește performanța, dezumidificatorul AlecoAir D26 Purify nu dezamăgește. Cu o capacitate maximă de dezumidificare de 26l/zi (la 30°C, 80%Rh) și un debit de aer de 220 m3/h, aparatul a demonstrat o eficiență ridicată în încăperile noastre. Dezumidificatorul are un rezervor de apă de 3.5 litri, care poate fi golit manual sau prin intermediul unei pompe de evacuare a apei incluse.

Pentru a măsura performanța purificării aerului, am comparat valorile particulelor de praf înainte și după ce aparatul a fost utilizat într-o cameră. A fost impresionant să observăm că după câteva ore de funcționare, cantitatea de praf din aer a scăzut semnificativ.

Am fost încântați să descoperim că AlecoAir D26 Purify este capabil să mențină o umiditate constantă, fără a permite fluctuații mari. Acest lucru este extrem de important pentru confortul nostru, dar și pentru sănătatea noastră și a mobilei din casă.

Filtre

Filtele dezumidificatorului AlecoAir D26 Purify sunt unul dintre punctele forte ale acestui aparat. Acestea pot fi schimbate cu ușurință, iar procesul este foarte intuitiv. Atunci când a venit timpul să schimbăm filtrul, am fost plăcut surprinși de cât de simplu a fost să îl dăm jos și să punem unul nou.

Filtrul nu numai că a reușit să rețină o cantitate semnificativă de praf și alergeni, ci și să îmbunătățească calitatea aerului din încăpere. Filtrul HEPA încorporat a asigurat că aerul este curat și proaspăt, fără particule dăunătoare.

filtre d26

Zgomot

În ceea ce privește nivelul de zgomot, AlecoAir D26 Purify nu este cel mai silențios dezumidificator de pe piață. Acesta produce un zgomot constant, mai intens decât alte modele comparabile. Este ceva ce trebuie luat în considerare dacă doriți să utilizați aparatul în timpul nopții sau într-o încăpere în care se dorește o liniște deplină.

Cu toate acestea, există un mod de noapte care reduce zgomotul produs de dezumidificator. Deși nu elimină complet zgomotul, face un efort rezonabil de a-l reduce la un nivel mai puțin deranjant.

Întreținere

Întreținerea dezumidificatorului AlecoAir D26 Purify este relativ ușoară. Rezervorul de apă se poate scoate fără probleme, deși trebuie să fiți atenți pentru că poate curge un pic de apă pe parchet atunci când îl scoateți. E recomandat să aveți un prosop la îndemână pentru a șterge eventualele picături.

Filtrul se poate curăța cu ușurință și se poate schimba fără prea multe bătăi de cap. Aparatul are un indicator care vă anunță când este timpul să schimbați filtrul, ceea ce este foarte util.

Ce ne-a plăcut

Unul dintre cele mai mari avantaje ale dezumidificatorului AlecoAir D26 Purify este că funcționează cu Amazon Alexa, ceea ce vă permite să îl controlați prin comenzi vocale. Este foarte convenabil să puteți porni sau opri aparatul fără a fi nevoie să vă deplasați.

Un alt punct forte al aparatului este consumul redus de energie, doar 140w. Este plin de funcții utile pe care le puteți controla din aplicația inclusă. În doar două ore, aparatul a reușit să adune 1 litru de apă cu o umiditate de 60%.

 

Ce nu ne-a plăcut

Unul dintre aspectele negative ale dezumidificatorului AlecoAir D26 Purify este faptul că este foarte zgomotos. Nivelul de zgomot poate fi deranjant, mai ales dacă intenționați să îl utilizați într-o cameră în care aveți nevoie de liniște.

Un alt dezavantaj este că aparatul degajă căldură. Acest lucru poate fi un inconveniență, mai ales în zilele de vară sau în încăperi deja încălzite.

Impresii Personale

Alegerea dezumidificatorului AlecoAir D26 Purify a fost una extrem de benefică pentru noi. Acesta ne-a ajutat să ne combatem problemele cu umiditatea excesivă și cu mucegaiul care apăruse în colțurile casei noastre. Am fost profund impresionați de eficiența cu care funcția de uscare a hainelor a funcționat, în special în perioadele reci de iarnă.

Am remarcat o schimbare pozitivă în ceea ce privește calitatea aerului din locuința noastră odată cu utilizarea dezumidificatorului. Aparatul a funcționat într-un mod relativ liniștit, neafectând somnul nici măcar al celui mai mic membru al familiei noastre, bebelușul nostru. Pe lângă toate acestea, posibilitatea de a controla dispozitivul cu ușurință prin intermediul aplicației a reprezentat un avantaj clar. Am putut activa și dezactiva aparatul de oriunde ne aflam, chiar și în situații în care nu eram conectați la rețeaua Wi-Fi.

2 comentarii la „Dezumidificator cu consum redus de energie AlecoAir D26 PURIFY”

  1. A colectat un vas cu apa apoi nu a mai colectat. Pare ca funcționează. De doua zile nu a mai colectat, funcționează un ventilator. Ce sa fac?

    Răspunde

Lasă un comentariu