Cercetăm dezumidificatoare de peste 2 de ani. Dacă cumpărați prin link-urile noastre, este posibil să câștigăm un comision. Vezi detalii aici

Dezumidificator Trotec TTK30E Păreri, Performanțe, Specificații

Articol scris de:

Actualizat: 2 noiembrie, 2023

Suntem mereu în căutare de dezumidificatoare bune , asa că am avut ocazia să testez dezumidificatorul Trotec TTK30E în diferite spații și am fost impresionat de performanțele acestuia.

Descriere

Dezumidificatorul Trotec TTK30E este un produs de înaltă calitate produs de Trotec Germania. Acesta este capabil să elimine umezeala pe o suprafață de până la 15 metri pătrați, ceea ce îl face ideal pentru încăperi mici până la medii.

Cu o capacitate maximă de dezumidificare de 12 litri pe zi și un debit de aer de 120 mc/ora, acest dezumidificator este eficient și suficient de puternic. Pentru o variantă mai puternică puteți încerca Trotec TTK33E.

În ciuda dimensiunilor sale mici, Trotec TTK30E este surprinzător de puternic. În doar 4-5 ore, am reușit să reduc umiditatea de la 70% la 55% într-o încăpere. Acest lucru a făcut o diferență semnificativă în calitatea aerului, eliminând mirosul de umezeală și prevenind apariția mucegaiului.

Cu toate acestea, unul dintre dezavantajele acestui dezumidificator este rezervorul său mic de 2,2 litri. După câteva ore de funcționare, rezervorul trebuie golit, ceea ce poate fi un inconvenient dacă nu sunteți acasă pentru o perioadă mai lungă de timp.

Am observat că dezumidificatorul este destul de zgomotos, cu un nivel de zgomot de 45 dB, ceea ce poate fi deranjant dacă îl folosiți într-o încăpere în care vă odihniți sau lucrați.

Vezi Pret

Performanțe

În ceea ce privește performanța, Trotec TTK30E a excelat în testele mele. Acesta a reușit să reducă umiditatea într-o altă încăpere de 12 metri pătrați de la 90% la 52% în doar 8 ore de funcționare automată. Cantitatea de apă colectată în acest timp a fost de 1250 ml, ceea ce a dus la o îmbunătățire semnificativă a calității aerului în încăpere.

Cu toate acestea, este important de menționat că, deși Trotec TTK30E este eficient în reducerea umidității, rezervorul său mic necesită golire frecventă. În cazul meu, a trebuit să golesc rezervorul o dată la fiecare 24 de ore. Din fericire, dezumidificatorul se oprește automat atunci când rezervorul este plin, ceea ce reduce riscul de deversare.

ttk30e performante

Vezi Pret

Caracteristici

Trotec TTK30E vine cu o serie de caracteristici care îl fac ușor de utilizat și eficient.

Acesta are un display digital care afișează umiditatea actuală și permite setarea nivelului dorit de umiditate.

Are un timer, o funcție de blocare pentru copii și o funcție de uscare a rufelor, care s-au dovedit a fi foarte utile în utilizarea de zi cu zi.

Dezumidificatorul este dotat cu un filtru pre-lavabil, ceea ce înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la înlocuirea filtrelor. Filtrul poate fi pur și simplu scos și spălat atunci când este necesar. Am apreciat foarte mult această caracteristică, deoarece a făcut întreținerea dezumidificatorului mult mai ușoară.

Un alt aspect pe care l-am apreciat a fost funcția de dezghețare automată. Aceasta asigură că dezumidificatorul funcționează eficient chiar și la temperaturi mai scăzute, între 5°C și 32°C.

Trotec TTK30E caracteristici

Vezi Pret

Aspect și întreținere

Trotec TTK30E are un design compact și modern, cu dimensiuni de 220 x 415 x 280 mm și o greutate de 9 kg. Este fabricat din plastic, ceea ce îl face ușor de mutat dintr-o încăpere în alta. Are două trepte de ventilare, ceea ce vă permite să ajustați nivelul de zgomot în funcție de nevoile dvs.

Întreținerea dezumidificatorului este simplă, datorită filtrului pre-lavabil și a rezervorului ușor de golit. Cu toate acestea, aș recomanda verificarea și golirea regulată a rezervorului pentru a evita oprirea automată a dezumidificatorului.

Trotec TTK30E dezumidificator

Garanția

Trotec TTK30E vine cu o garanție standard de la producător, care acoperă toate componentele. Acest lucru oferă o anumită liniște sufletească, știind că orice defect sau problemă va fi acoperită.

Caracteristici suplimentare

Unul dintre aspectele care m-au impresionat cel mai mult la Trotec TTK30E a fost gama sa largă de caracteristici suplimentare. Acesta are un higrostat încorporat, care măsoară și controlează nivelul de umiditate din încăpere.

Are o funcție de dublă evacuare, care permite eliminarea apei colectate fie în rezervor, fie prin intermediul unui furtun de drenaj.

Cum se face drenarea apei pe furtun către canalizare

Drenarea apei din dezumidificator prin intermediul unui furtun poate fi o opțiune convenabilă dacă doriți să evitați golirea manuală frecventă a rezervorului. Iată pașii pe care trebuie să îi urmați:

  1. Achiziționați un furtun de drenaj: În primul rând, veți avea nevoie de un furtun de drenaj. Acesta poate fi de obicei achiziționat de la un magazin de bricolaj sau de îmbunătățiri pentru casă. Aveți grijă ca furtunul este de dimensiunea potrivită pentru portul de drenaj al dezumidificatorului.
  2. Localizați portul de drenaj: Portul de drenaj se află pe partea din spate a dezumidificatorului Trotec TTK30E. Acesta este un orificiu mic, acoperit cu un dop.
  3. Conectați furtunul la portul de drenaj: Scoateți dopul sau capătul de pe portul de drenaj și conectați furtunul. Asigurați-vă că furtunul este fixat ferm pentru a preveni scurgerile.
  4. Așezați furtunul într-o locație adecvată: Celălalt capăt al furtunului trebuie să fie așezat într-o locație unde apa poate fi drenată în siguranță, cum ar fi un scurgere sau în exterior. Asigurați-vă că furtunul este așezat într-un mod în care apa poate curge liber și nu se va acumula sau va cauza scurgeri.
  5. Setați dezumidificatorul pe modul de drenaj continuu: Multe dezumidificatoare au un mod de drenaj continuu sau o setare similară care permite dezumidificatorului să funcționeze continuu și să dreneze apa prin furtun. Consultați manualul de utilizare al dezumidificatorului pentru a afla cum să setați această opțiune.
  6. Verificați funcționarea corectă: După ce ați conectat totul, porniți dezumidificatorul și verificați dacă apa începe să curgă prin furtun. Dacă observați scurgeri sau alte probleme, opriți dezumidificatorul și verificați conexiunile.

Rețineți că, în timp ce drenarea prin furtun poate fi mai convenabilă decât golirea manuală a rezervorului, este posibil să fie necesară o monitorizare periodică pentru a vă asigura că sistemul de drenaj funcționează corect și nu cauzează scurgeri sau alte probleme.

Concluzia finală

În concluzie, sunt foarte mulțumit de performanța și caracteristicile dezumidificatorului Trotec TTK30E.

Acesta a reușit să îmbunătățească semnificativ calitatea aerului în încăperile în care l-am testat, reducând umiditatea și prevenind apariția mucegaiului.

Cu toate acestea, este important să țineți cont de faptul că rezervorul său mic necesită golire frecventă și că poate fi destul de zgomotos în funcționare.

În ciuda acestor mici dezavantaje, consider că Trotec TTK30E oferă un raport calitate-preț excelent și îl recomand cu încredere celor care caută o soluție eficientă pentru controlul umidității.

Dacă sunteți interesat de alternative, vă recomandăm să citiți și articolul nostru despre Alecoair D10 Junior, un alt dezumidificator eficient.”

Un comentariu la „Dezumidificator Trotec TTK30E Păreri, Performanțe, Specificații”

Lasă un comentariu