Cercetăm dezumidificatoare de peste 2 de ani. Dacă cumpărați prin link-urile noastre, este posibil să câștigăm un comision. Vezi detalii aici

Dezumidificator Lidl – Preț – Specificații – Păreri

Maria

Un dezumidificator Lidl poate fi găsit în oferte în anumite perioade. Vezi în acest articol ce preț are și dacă merită să-l cumperi. Lupta împotriva umidității excesive și a mucegaiului din locuință este o provocare constantă pentru mulți dintre noi.

Alegerea unui dezumidificator eficient, care să se potrivească nevoilor și bugetului nostru, poate face diferența între un mediu de viață sănătos și unul inconfortabil.

În rândurile ce urmează, vom explora beneficiile utilizării unui dezumidificator, cu un accent special pe modelele disponibile la Lidl, și cum acestea se compară cu alte opțiuni de pe piață.

Dezumidificator Lidl electric – SilverCrest 320 C4

SilverCrest SLE 320 C4

Acest aparat poate fi folosit în zone de până la 20 m², ceea ce înseamnă că și cele mai mari spații vor beneficia de protecția sa.

De la panoul de afișare cu LED-uri din partea superioară, la cadrul din plastic și cele patru role de transport, acest aparat este pe cât de dinamic, pe atât de util – ceea ce îl face un accesoriu perfect pentru orice mediu.

Are o clapetă de evacuare a aerului pentru o utilizare eficientă și o grilă de admisie a aerului asemănătoare unei plase, care ajută la filtrarea particulelor de praf plus alți alergeni.

Are încorporat și un filtru cu cărbune și un indicator de nivel ușor de citit, astfel încât să știți întotdeauna unde vă aflați când vine vorba de nivelul de umiditatea ideală în cameră.

Nu numai atât, dar există și un rezervor de apă la îndemână care vă permite să țineți evidența cantității de apa de la dezumidificator.

Un plus al acestui dezumidificator este faptul că poate drena apa colectată direct la canalizare prin intermediul unui furtun.

SilverCrest 320 C4 furtun de drenaj

Per total este un dezumidificator de calitate medie, dar inferior față de cele mai bune dezumidificatoare.

 

Soluție alternativă dezumidificator Lidl

Dezumidificator AlecoAir D12 HOME

– consum redus de energie –

Dezumidificator AlecoAir D12 HOME - Avantaje

Vezi Pret

 

Cum se folosește dezumidificatorului SilverCrest 320 C4?

Pentru a utiliza un dezumidificator Silvercrest, asigurați-vă mai întâi că unitatea este conectată în mod corespunzător (ca să nu vă mirați apoi de ce curge apa din dezumidificator) și că este pornită, altfel dezumidificatorul nu scoate apa.

Apoi, așezați dezumidificatorul în încăperea pe care doriți să o dezumidificați, pe o suprafață plană și la cel puțin câțiva centimetri distanță de pereți sau alte obstacole.

Apoi, reglați setările de pe panoul de control la nivelul de umiditate dorit. Unele dezumidificatoare Silvercrest au un mod continuu, care va face să funcționeze unitatea până când aceasta este oprită manual, și un mod „setează și uită”, care va opri automat unitatea atunci când este atins nivelul de umiditate dorit.

Odată ce setările sunt ajustate, dezumidificatorul va începe să funcționeze. Este posibil să fie necesar să goliți periodic rezervorul de apă, în funcție de nivelul de umiditate și de dimensiunea camerei. Cât timp se folosește dezumidificatorul, va avea un indicator luminos sau un afișaj care vă va anunța când rezervorul este plin și trebuie golit. Apa de la dezumidificator poate fi refolosita.

Este o idee bună să curățați periodic filtrul de aer al dezumidificatorului pentru a vă asigura că acesta funcționează eficient. Consultați manualul de utilizare pentru instrucțiuni specifice privind modul de curățare a filtrului pe modelul dvs. particular.

Dezumidificator Lidl – Absorbant de umiditate

dezumidificator lidl - absorbant umiditate

Un absorbant de umezeală de la Lidl este un tip de produs care este conceput pentru a absorbi excesul de umiditate din aer. Acest dezumidificator poate ajuta la prevenirea formării condensului pe încărcăturile containerizate și pe alte materiale ambalate.

Aceștia funcționează prin atragerea și reținerea moleculelor de apă din aer, ceea ce ajută la menținerea mediului înconjurător uscat și la prevenirea apariției mucegaiului și a igrasiei.

Aceste produse de la Lidl sunt utilizate în mod obișnuit într-o varietate de medii, inclusiv în depozite, spații de depozitare și containere de transport maritim, pentru a ajuta la protejarea bunurilor împotriva deteriorării cauzate de aerul umed.

Dezumidificator electric vs absorbant de umiditate

Un dezumidificator electric și un absorbant de umiditate sunt ambele concepute pentru a elimina excesul de umiditate din aer, dar funcționează în moduri ușor diferite.

Un dezumidificator folosește un ventilator electric pentru a atrage aerul în unitate, unde acesta trece peste o serpentină de evaporare rece. Acest lucru face ca aerul umed să se condenseze și să se adune pe serpentină, și este apoi drenată din dezumidificator. Cele mai multe dezumidificatoare electrice sunt dotate și cu un higrometru (ce este un higrometru?).

Un dezumidificator electric este mai eficient în anotimpul potrivit.

Un absorbant de umiditate utilizează un material, cum ar fi gelul de siliciu sau clorura de calciu, pentru a atrage și reține apa din aer. Această umiditate este apoi colectată într-un recipient din cadrul unității, unde poate fi eliminată sau reciclată.

Dezumidificator electric vs absorbant de umiditate

Absorbantul de umiditate (dezumidificator lidl) este eficient?

Absorbantele de umiditate vin la un pret mic și pot fi eficiente în reducerea excesului de umiditate din aer, dar eficiența lor depinde de o serie de factori, cum ar fi nivelul de umiditate din mediul înconjurător și tipul de absorbant de umiditate utilizat.

În cele mai multe cazuri, sunt mai eficiente atunci când sunt utilizate în medii cu un nivel ridicat de umiditate, deoarece acest lucru le permite să absoarbă mai multă umiditate din aer.

Aceștia sunt mai eficienți atunci când sunt utilizați în spații închise, cum ar fi containerele sau camerele de depozitare, deoarece acest lucru ajută la reținerea umidității absorbite.

De obicei pot fi un instrument util pentru a reduce excesul de umiditate din aer și pentru a preveni apariția mucegaiului.

Unde poți amplasa un dezumidificator lidl?

Cel mai bun loc pentru a amplasa un dezumidificator Lidl este aproape de sursele de umiditate din casă sau din alt spațiu. Acesta poate fi folosit chiar și pentru a usca mai repede vopseaua de pe pereți.

Aceasta ar putea include zone în care apa este folosită frecvent, cum ar fi baia sau bucătăria, sau zone în care există multă umiditate în aer, cum ar fi subsolurile sau spațiile de trecere.

Prin plasarea unui dezumidificator în apropierea acestor surse de umezeală, puteți contribui la asigurarea faptului că acesta este capabil să absoarbă eficient excesul de umiditate și să prevină formarea condensului și dezvoltarea mucegaiului.

Pe lângă plasarea absorbantului de umiditate în apropierea surselor de umiditate, este, de asemenea, o idee bună să îl amplasați într-o locație discretă, unde nu vă va încurca și nu va atrage prea mult atenția.

De exemplu, l-ați putea plasa sub o piesă de mobilier sau într-un dulap, unde va fi ferit de priviri, dar își va putea totuși face treaba în mod eficient.

Evitați plasarea absorbantului de umiditate în apropierea ușilor și ferestrelor, deoarece acest lucru l-ar putea face să lucreze inutil la absorbția umidității din aerul exterior.

Acest lucru ar putea duce la umplerea mai rapidă a absorbantului și la necesitatea de a fi înlocuit mai des, ceea ce poate fi incomod și costisitor.

Cât ține un dezumidificator Lidl?

Durata de viață a unui absorbant de umiditate depinde de o serie de factori, inclusiv de nivelul de umiditate și de temperatura mediului, de tipul de absorbant de umiditate utilizat și de dimensiunea absorbantului.

Majoritatea absorbantelor de umiditate plasate într-o camera sunt proiectate să dureze câteva săptămâni sau luni, unele dintre ele putând dura până la 60 de zile sau mai mult.

Durata de viață exactă a unui anumit absorbant de umiditate va varia în funcție de condițiile specifice în care este utilizat.

Absorbantele de umiditate se vor umple în cele din urmă și vor trebui înlocuite.

Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când absorbantul nu mai este capabil să elimine eficient umiditatea din aer sau când recipientul care conține umiditatea absorbită este plin.

Pentru a vă asigura că absorbantul de umiditate funcționează eficient, este important să îl monitorizați în mod regulat și să îl înlocuiți după cum este necesar.

Caracteristici Importante ale Dezumidificatoarelor

Când alegi un dezumidificator, este important să iei în considerare următoarele caracteristici:

 • Capacitatea Rezervorului: Indică câtă umiditate poate colecta dispozitivul înainte de a fi necesară golirea. Modelele variază de la rezervoare de 500 ml până la 2 litri sau mai mult.
 • Capacitatea de Dezumidificare: Măsurată în litri de apă eliminată pe zi, aceasta variază în funcție de model și de condițiile de mediu.
 • Control Digital și Timer: Aceste funcții permit setarea precisă a nivelurilor de umiditate dorite și programarea funcționării dispozitivului.
 • Filtru HEPA și Ionizare: Pentru modelele care includ și funcții de purificare a aerului, aceste caracteristici ajută la eliminarea particulelor fine și a alergenilor.
 • Silentiozitate: Nivelul de zgomot, măsurat în decibeli (dB), este un factor important pentru confortul în utilizare, mai ales în timpul nopții.

Dezumidificatoare Recomandate

 • Turbionaire Senso 13 WiFi: Este un model avansat, cu control digital, capacitate mare de rezervor și funcție de uscare a rufelor. Conectivitatea WiFi permite monitorizarea și controlul de la distanță.
 • Ariston Deos 21S Net: Oferă o capacitate excelentă de dezumidificare, design modern și funcții inteligente pentru o utilizare eficientă și confortabilă.
 • Dezumidificator Electric Maltec DH-800: Cu funcție de uscare a hainelor și un rezervor de 800 ml, este o opțiune eficientă pentru spații mici până la medii.
 • Alecoair D14 Purify: Combinația între dezumidificator și purificator de aer, cu filtru HEPA și capacitate de dezumidificare impresionantă, face din acest model o alegere excelentă pentru îmbunătățirea calității aerului din casa ta.

Cum să Alegi Dezumidificatorul Potrivit

Pentru a alege dezumidificatorul potrivit, ia în considerare următoarele aspecte:

 1. Dimensiunea Încăperii: Alege un model cu capacitatea de dezumidificare adecvată pentru dimensiunea spațiului tău.
 2. Nivelul de Umiditate: Dacă te confrunți cu umiditate extrem de înaltă, ai nevoie de un dezumidificator cu o capacitate mai mare.
 3. Funcții Suplimentare: Decide dacă ai nevoie de funcții suplimentare, cum ar fi purificarea aerului, uscarea rufelor sau conectivitatea WiFi.
 4. Buget: Prețurile variază în funcție de caracteristici și capacitate, așa că este important să găsești un echilibru între nevoile tale și buget.

Concluzie

Alegerea unui dezumidificator adecvat poate transforma radical confortul din locuința ta, reducând problemele legate de umiditate și îmbunătățind calitatea aerului.

Fie că optezi pentru un model oferit de Lidl sau pentru una dintre alternativele de top de pe piață, este esențial să iei în considerare nevoile specifice ale spațiului tău și caracteristicile dorite. Cu informațiile și recomandările prezentate în acest articol, ești acum mai bine pregătit să faci o alegere informată.

Lasă un comentariu